Κοζάνη: Τι ζήτησαν οι Δήμαρχοι από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κοζάνη: Τι ζήτησαν οι Δήμαρχοι από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 Η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων οι  κτιριακές υποδομές, αλλά και η δημιουργία αστυνομικών σταθμών, αλλά και πυροσβεστικών κλιμακίων,  βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους Δημάρχους των πέντε Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, όπου συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Οι Δήμαρχοι ζήτησαν να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους και  είναι απαραίτητα για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και με δομές και υπηρεσίες που είναι απαραίτητες.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ζήτησε από τον Υπουργό την παραχώρηση χρήσης 6 στρεμμάτων από το στρατόπεδο Μακεδονομάχων, για τη δημιουργία χώρου  στάθμευσης για τις ανάγκες των πολιτών που επισκέπτονται  την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, έθεσε το θέμα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στο χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ, ενώ ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελυθερίου ζήτησε την μετακίνηση του αστυνομικού τμήματος στο κτίριο του Ειρηνοδικείου. Ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου την δημιουργία αστυνομικού τμήματος και ο Δήμαρχος Βοίου την δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στην Σιάτιστα την ενίσχυση με προσωπικό της αστυνομίας και της συνοριοφυλακής καθώς και την χρήση και πάλι του κτιρίου της Δημοτικής Αστυνομίας στο Τσοτύλι για την εκπαίδευση αστυνομικών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Δέσποινα Αμαραντίδου