Έκτακτη σύσκεψη για τον κοροναϊό, σήμερα στην Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ

Έκτακτη σύσκεψη για τον κοροναϊό, σήμερα στην Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ

Αυξημένη επαγρύπνηση, συνιστά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, στον εντοπισμό εισαγόμενων κρουσμάτων του κοροναϊου από την Κίνα προς τις χώρες της Ε.Ε. και προειδοποιεί ότι τυχόν καθυστερημένη ανίχνευση περιστατικών συνεπάγεται ότι αυξάνεται ο κίνδυνος της δευτερογενούς μετάδοσης.

Σε 2.744 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, μετά τον εντοπισμό 769 νέων κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε η κεντρική κυβέρνηση σήμερα Δευτέρα. Περίπου 50.000.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα  στην Κίνα.

Πάντως, δεν επιβεβαιώθηκε κανένας νέος θάνατος πέραν της επαρχίας Χουμπέι, της εστίας της μόλυνσης.Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων σε όλη την Κίνα ανέρχεται σε 80.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν, ότι απομόνωσαν επιτυχώς τον νέο κοροναϊό, σε δείγματα που έλαβαν από την ιχθυαγορά της πόλης Γουχάν.

Πάντως η επιδημία εξαπλώνεται και στο εξωτερικό καθώς επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα σε Καναδά και άλλα ύποπτα σε Γερμανία και Αυστρία.

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον 5 είναι τα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για περίπου 100 ασθενείς.

Στη χώρα μας, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις: Κοροναϊός: Ανησυχία για την εξάπλωσή του-Μεταδίδεται προτού δώσει συμπτώματα-Δείγμα του ιού σε ιχθυαγορά του Γουχάν

Κίνα: Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στην επαρχία Χουμπέι από τον νέο κοροναϊό

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης