Activision Blizzard: Αποκλειστικά στο YouTube τα eSports events το 2020

Techblog.gr

Activision Blizzard YouTube

Κάποτε, το Twitch αποτελούσε τη μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming για gaming περιεχόμενο. Σταδιακά μπήκαν και άλλοι παίκτες στον χώρο και κάποιοι έχουν αποδειχθεί πιο ισχυροί από το Twitch. Η πλατφόρμα χάνει κατά διαστήματα μεγάλα αστέρια, όπως ο Ninja, αλλά αυτή τη φορά έχασε ολόκληρη εταιρεία, την Activision Blizzard.

Η μετάβαση σε νεότερα μέσα

Μετά από αρκετά χρόνια δραστηριότητας στο Twitch, η Activision Blizzard ανακοίνωσε ότι το 2020 όλα τα μεγάλα events των eSports θα προβληθούν αποκλειστικά στο YouTube. Επιπλέον, οι εταιρείες σχεδιάζουν να επεκτείνουν αυτή τη συμφωνία, η οποία ενδέχεται να μετατραπεί σε μόνιμη συνεργασία μεταξύ των Activision Blizzard και Google.

Η νέα συμφωνία που υπέγραψε η εταιρεία αφορά το Overwatch, το Call of Duty και το Hearthstone. Μάλιστα, τέθηκε ήδη σε εφαρμογή με την έναρξη της πρώτης σεζόν της Call of Duty League.

Ο CEO της Activision Blizzard Esports, Pete Vlastelica, δήλωσε ότι το 2020 είναι μία συναρπαστική χρονιά για την εταιρεία, καθώς ξεκινά η πρώτη σεζόν της Call of Duty League και η πρώτη σεζόν με homestands για την Overwatch League σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, η αποστολή της Activision Blizzard Esports είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας ανταγωνιστική ψυχαγωγία που οι οπαδοί της μπορούν να παρακολουθήσουν παγκοσμίως, ζωντανά ή on-demand και να θαυμάσουν τους παίκτες της, σαν να ήταν σούπερ σταρ.

Επίσης, ο επικεφαλής του YouTube Gaming, Ryan Wyatt, δήλωσε ότι, τόσο η Overwatch League όσο και η Call of Duty League είναι τέλεια παραδείγματα του παγκοσμίου κλάσης Esport περιεχομένου. Ενώ συμπλήρωσε πως, είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που η Activision Blizzard επέλεξε την πλατφόρμα τους για την αποκλειστική προβολή των events και των δύο leagues.

Όλα τα broadcast που αφορούν τα δύο μεγάλα πρωταθλήματα θα προβάλλονται ζωντανά στα επίσημα κανάλια τους στο YouTube.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος