Χ. Κουρούσης: Επιτακτική ανάγκη η πραγματική μέριμνα για την 3η ηλικία (audio)

Χ. Κουρούσης: Επιτακτική ανάγκη η πραγματική μέριμνα για την 3η ηλικία (audio)

Η ανάγκη επαναφοράς των θεμάτων -όπως η πρόνοια και οι δομές υγείας και περίθαλψης- που καταργήθηκαν βίαια με τα μνημονιακά χρόνια στην Ελλάδα, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά , με αφορμή σοβαρές καταγγελίας σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος με την Παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος» και μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Χαράλαμπος Κουρούσης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ουσιαστικά ότι το Δημοτικό Γηροκομείο κινδυνεύει να μετατραπεί σε ίδρυμα ανιάτων, αφού η εισαγωγή τροφίμων γίνεται μέσω του ΕΟΠΠΥ. Με αυτό τον τρόπο, καταστρατηγείται το αρχικό καταστατικό του Δημοτικού Γηροκομείου στο οποίο προβλεπόταν η ύπαρξη 20 θέσεων για ηλικιωμένους με χρόνιες παθήσεις και προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Ενδεικτικά ο κ. Κουρούσης κατήγγειλε πως αμέσως μετά τις εκλογές και πριν την αλλαγή της διοίκησης, μπήκαν στο ίδρυμα 26 ηλικιωμένοι μόνο με απόφαση του προηγούμενου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Από τους 100 τρόφιμους του Γηροκομείου, οι 95 έχουν εισαχθεί μέσω ΕΟΠΠΥ ως ασθενείς, χωρίς να υπάρχει καν το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό, τόνισε ο κ. Κουρούσης, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι ενώ για τους συγκεκριμένους τρόφιμους εισπράττονται νοσήλια από τον ΕΟΠΠΥ, μέχρι πρότινος το ίδρυμα εισέπραττε παράνομα και τροφεία, ενώ στους τρόφιμους δινόταν μια απόδειξη είσπραξης του 75% της σύνταξής τους ως δωρεά!

Ο κ. Κουρούσης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ Χανίων και αναφέρθηκε στην πραγματική πρόκληση της υπόθεσης, που ασφαλώς αφορά στην καλύτερη δυνατή διαβίωση των ηλικιωμένων ανθρώπων, αλλά και στην ανάγκη να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μοναξιά και την αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης, αλλά και οι κατάκοιτοι άνθρωποι που… «διοχετεύονται» στο Γηροκομείο αντί σε ειδική δομή.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κουρούση:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Φ. Περβιλιανάκη

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου