Χανιά: Σοβαρές καταγγελίες για μεθοδεύσεις στο Γηροκομείο

Χανιά: Σοβαρές καταγγελίες για μεθοδεύσεις στο Γηροκομείο

Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Γηροκομείου από την προηγούμενη διοίκησή του, έκανε το νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «»Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος», Χαράλαμπος Κουρούσης.

Ο κ. Κουρούσης, ανέφερε ουσιαστικά ότι το Δημοτικό Γηροκομείο κινδυνεύει να μετατραπεί σε ίδρυμα ανιάτων, αφού η εισαγωγή τροφίμων γίνεται μέσω του ΕΟΠΠΥ. Με αυτό τον τρόπο, καταστρατηγείται το αρχικό καταστατικό του Δημοτικού Γηροκομείου στο οποίο προβλεπόταν η ύπαρξη 20 θέσεων για ηλικιωμένους με χρόνιες παθήσεις και προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Ενδεικτικά ο κ. Κουρούσης κατήγγειλε πως αμέσως μετά τις εκλογές και πριν την αλλαγή της διοίκησης, μπήκαν στο ίδρυμα 26 ηλικιωμένοι μόνο με απόφαση του προηγούμενου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Από τους 100 τρόφιμους του Γηροκομείου, οι 95 έχουν εισαχθεί μέσω ΕΟΠΠΥ ως ασθενείς, χωρίς να υπάρχει καν το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό, τόνισε ο κ. Κουρούσης, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι ενώ για τους συγκεκριμένους τρόφιμους εισπράττονται νοσήλια από τον ΕΟΠΠΥ, μέχρι πρότινος το ίδρυμα εισέπραττε παράνομα και τροφεία, ενώ στους τρόφιμους δινόταν μια απόδειξη είσπραξης του 75% της σύνταξής τους ως δωρεά!

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου