Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Σε σχετική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΛΜΕ Λάρισας, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. Παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

Παράλληλα εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς –τους οποίους κατηγορεί για αφερεγγυότητα- με τον τριετή αποκλεισμό όσων αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά το διορισμό παραβλέποντας ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα τα χρόνια της αδιοριστίας.
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.
A. Στην αγωνιστική κινητοποίηση στην Αθήνα, την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, στις 12:30 στη Βουλή, που θα πραγματοποιηθεί από Ο.Λ.Μ.Ε – Δ.Ο.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού και 3 τελευταίες του απογευματινού κύκλου προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/σσες στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή. Για τον ίδιο λόγο η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου. Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας θα καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης.
B. Στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Θεσσαλίας την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, στις 14:15″.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών
Για το ίδιο θέμα ο Σύλλογος Εκπαδευτικών Πρωτοβάθμιας αναφέρει μεταξύ άλλων, καλώντας τα μέλη του να λάβουν μέρος στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
«Η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία καθώς και στις ρυθμίσεις του άρθρου 50 που, με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 (με επιλεκτική ευαισθησία ως προς την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο, αφού δεν την επιδεικνύει και για την οδηγία 70 του 1999 που θα οδηγούσε σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και θα άνοιγε την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση) οδηγούν στην υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων καθιστά μονόδρομο τη σύγκρουση.

Το ίδιο επιτυγχάνει και η στάση της Υπουργού έναντι των αντιπροσωπειών των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών που την συνάντησαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης, όπου οχυρωμένη πίσω από την υποτιθέμενη πίεση της Ε.Ε. με επιχειρήματα που δεν έπεισαν κανέναν αντιμετώπισε υποτιμητικά τις εμπεριστατωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, για να κορυφώσει έπειτα από λίγο στη Βουλή όπου χαρακτήρισε «αφερέγγυους» όσους εκπαιδευτικούς δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, «λησμονώντας» ότι αναφέρεται σε ανθρώπους
που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα αυτά τα, πλέον των δέκα, χρόνια της αδιοριστίας.
Δε δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων καθώς και την επαναφορά τιμωρητικών διατάξεων κατά των εκπαιδευτικών».

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος