«Ναι στις κινητοποιήσεις όχι όμως στις ακροδεξιά μηνύματα» λένε οι παρατάξεις που διαφοροποιούνται

«Ναι στις κινητοποιήσεις όχι όμως στις ακροδεξιά μηνύματα»  λένε οι παρατάξεις που διαφοροποιούνται

«Δε θέλουμε να χαρίσουμε στις ακροδεξιές αγκαλιές τους ανθρώπους αυτούς που έχουν θυμώσει με όλα όσα γίνονται στο προσφυγικό» είπε σήμερα ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννης Σπιλάνης εξηγώντας τους λόγους που η παράταξή του μαζί με άλλες παρατάξεις στους δήμους των νησιών διαφοροποιούνται από τα μηνύματα κα, τα αιτήματα και τα συνθήματα της αυριανής κινητοποίησης. Κάλεσε τους πολίτες να συνταχτούν κάτω από τα λογικά μηνύματα και συνθήματα , προαναγγέλλοντας ότι στις 10:30 το πρωί θα προχωρήσουν σε προσυγκέντρωση στην περιφέρεια για να ενωθούν στη συνέχεια με την κινητοποίηση.

«Δε συμφωνούμε με την κατεύθυνση των μηνυμάτων και προθέσεων του Περιφερειάρχη, θέλουμε όμως να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν θυμώσει είτε με την ΕΕ για το πώς συμπεριφέρεται στη χώρα μας στο προσφυγικό. Είτε έχουν θυμώσει με τις κυβερνήσεις , είτε  με τα όλα όσα βλέπουν και ακούν γύρω τους . Δεν έχουμε να κάνουμε με εισβολή αλλά με κόσμο που πρέπει να διαχειριστούμε. Δεν απειλείται η θρησκεία και ο πολιτισμός μας ούτε έχει καταλυθεί το κράτος. 400 χρόνια Οθωμανικής κατοχής δεν άλλαξαν την πίστη μας, ούτε η οικονομική μετανάστευση τα τελευταία 20 χρόνια . Όμως το θέμα χρειάζεται διαχείριση» είπε ο κύριος Σπιλάνης

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου Η Περιφερειακή Παράταξη Συμπαράταξη Πολιτών και οι δημοτικές Παρατάξεις Μυτιλήνης «Πυξίδα» και «Επανεκκίνηση» κατέθεσαν τις διαφοροποιήσεις τους  συμφωνώντας ότι οι πολίτες πρέπει να διαμαρτυρηθούν για να δώσουν το μήνυμα στην κυβέρνηση της ανάγκης αλλαγής της πολιτικής που ακολουθεί γιατί δεν είναι μόνο εις βάρος των προσφύγων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Κώστας Αστυρακάκης από την «Επανεκκίνηση»  τόνισε ότι   «όταν οι πρόσφυγες ζουν στην αθλιότητα είναι επόμενο να προχωρούν σε παραβατικές συμπεριφορές και αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης των ακροδεξιών στοιχείων . Και εμείς θέλουμε οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν από το νησί  και αυτοί  θέλουν να φύγουν από το νησί. Όταν όμως ακολουθείς μία τέτοια ακροδεξιά ρητορική, εισπράττεις και τα αποτελέσματα κανένας να μη τους δέχεται στην περιοχή του .  Οι ακραίες φωνές έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν και τα σώματα ασφαλείας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».

Από την «Πυξίδα» η δημοτική Σύμβουλος Μυτιλήνης Βασιλική Ανδρεαδέλλη τόνισε ότι δεν  μπορούμε να μιλάμε για ένα πρόβλημα και να μη μιλάμε για τις αιτίες που το προκαλούν, Αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν οι συζητήσεις γίνονται σε κλειστές αίθουσες με μυστική ατζέντα. Το παιχνίδι έχει πουληθεί στα αποδυτήρια όπως εύστοχα είπε και η επικεφαλής της παράταξής μας Εριφύλη Χιωτέλλη. Είμαστε αντίθετοι και με το να κλείσουν όλες οι δομές, μακάρι να σταματήσουν οι ροές αλλά μέχρι να γίνει αυτό που θα πηγαίνουν αυτοί που έρχονται;; θα τους πάρει ο κύριος Μουτζούρης και ο κύριος Κυτελής στην Περιφέρεια και το δήμο;;  Να μη μιλάμε λοιπόν στον κόσμο με ψεύτικα συνθήματα και πλαστά διλλήματα. Το αγροτικό ζήτημα που επίσης είναι σοβαρό για το νησί, που είναι οι κινητοποιήσεις από την περιφέρεια;;. Το προσφυγικό είναι σοβαρό θέμα αλλά ας το βάλαμε στις πραγματικές του διαστάσεις  και να μη το μεγεθύνουμε εις βάρος και άλλων σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες.»

 

 

The post «Ναι στις κινητοποιήσεις όχι όμως στις ακροδεξιά μηνύματα» λένε οι παρατάξεις που διαφοροποιούνται appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση