Σύγκρουση για τα πτυχία στη Βουλή (video)

Σύγκρουση για τα πτυχία στη Βουλή (video)

Την Πέμπτη θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για τη διάταξη του υπουργείου Παιδείας, που εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων. Οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή ενώ επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε φοιτητές που μετείχαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο και σε αστυνομικές δυνάμεις, όταν ομάδα φοιτητών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο της Βουλής και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Το άρθρο 50 που αφορά τα πτυχία κολλεγίων ανέβασε τον πολιτικό τόνο στη Βουλή. Η υπουργός Παιδείας σήκωσε το γάντι και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας περιπτώσεις διορισμών στο δημόσιο όπου συμμετείχαν και απόφοιτοι κολλεγίων όταν στην Κυβέρνηση ήταν το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής εκτίμησε πως το νομοσχέδιο αποτελεί μία τολμηρή και συνεκτική δέσμη μεταρρυθμίσεων.

Στο νομοσχέδιο, εκτός από την διάταξη για κολλέγια, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η σύνδεση της κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος