Γρεβενά: Λ. Αυγενάκης: Προέχει η αναβάθμιση της Βασιλίτσας

Γρεβενά: Λ. Αυγενάκης: Προέχει η αναβάθμιση της Βασιλίτσας

«Άμεσες» θα είναι οι προτεραιότητες για την αναβάθμιση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος το επισκέφθηκε χθες (Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020), προκειμένου να δει από κοντά τις δυνατότητές του.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας των εργαζομένων, στις αρχές του επόμενου μήνα, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών, μαζί με άλλα τέσσερα θα συμπεριλαμβάνονται στη διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ, έτσι ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα. Παράλληλα όπως τόνισε σε συνεργασία με τη διοίκηση του Χιονοδρομικού θα γίνει η έρευνα αγοράς για την προμήθεια των μηχανημάτων τεχνητής χιόνωσης, έτσι ώστε να υπάρχει επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του, ενώ ανέφερε ότι προέχει και η συντήρησή του.

Την ικανοποίηση για την έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέφρασε ο πρόεδρος του Φορέας Διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών, Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για «τραγική οικονομική κατάσταση», που παρέλαβε η νέα διοίκηση. Παράλληλα όπως τόνισε θα πρέπει το Χιονοδρομικό Κέντρο να απεξαρτηθεί από τη ΔΕΗ για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, που σε ετήσια βάση ανέρχεται περίπου στις 95 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, το κόστος της οποίας ανέρχεται περίπου στις 100 χιλιάδες ευρώ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Αναστασία Παπαντώνη