iPhone 12: Ο A14 Bionic θα τα κάνει τόσο ισχυρά όσο το MacBook Pro 15

Techblog.gr

A14 Bionic iPhone 12 MacBook Pro 15 Perf

Με βάση όσα έχουν διαρρεύσει για τα iPhone 12, τα επόμενα flagships της Apple θα είναι μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στα smartphones της. Μερικά από τα χαρακτηριστικά κλειδιά είναι οι δυνατότητες 5G, ο ToF αισθητήρας, η αύξηση της RAM και ο A14 Bionic που θα βασίζεται σε διαδικασία 5nm.

Το θαύμα που ακούει στο όνομα A14 Bionic

O Jason Cross, του MacWorld, είναι γνωστός για τις εκτιμήσεις του σχετικά με τους επεξεργαστές της Apple. Αυτή τη φορά επέστρεψε δυναμικά με μία εκτενή ανάλυση για τον Α14 Bionic, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο νέος επεξεργαστής θα κάνει τα iPhone 12 τόσο ισχυρά όσο το MacBook Pro 15.

Αρχικά, ο Cross αναφέρει ότι η μετάβαση από την 7nm στη 5nm αποτελεί μία μεγάλη αναβάθμιση. Τονίζει ότι αν όσα ισχυρίζεται η TSMC για τη διαδικασία 5nm, τότε τα SoC που θα προκύπτουν θα έχουν 15 δισ. τρανζίστορ. Η αύξηση της πυκνότητας των τρανζίστορ θα μεταφράζεται σε αύξηση της ταχύτητας χρονισμού και των συνολικών επιδόσεων.

Λαμβάνοντας ως μέτρο τα σημερινά δεδομένα που προσφέρουν τα τεστ επιδόσεων, ο Cross αναφέρει ότι τα iPhone 12 θα βγάζουν στο Single-Core του Geekbench 5 περίπου 1.500 με 1.600 πόντους. Την ίδια στιγμή, τα score στο Multi-Core θα εκτοξευτούν στις 5.000, αυτή τη στιγμή τα περισσότερα Android flagships βγάζουν περίπου 3.000 πόντους.

Η αλλαγή στην αρχιτεκτονική του A14 Bionic, η αύξηση της πυκνότητας των τρανζίστορ και τα 6GB μνήμη RAM που αναμένεται να προσθέσει η Apple στα iPhone 12, θα εκτοξεύσουν τις επιδόσεις τους στον τομέα των γραφικών κατά 50%.

Τέλος, η αλλαγή στα τρανζίστορ θα βοηθήσει στην βελτίωση του machine learning, ενώ ο Cross αναφέρει πως η Apple θα προσθέσει Neural Engine πυρήνες και θα ενισχύσει συνολικά τις επιδόσεις του A14 Bionic και ταυτόχρονα των iPhone 12.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος