Συμβουλευτικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης :250 γυναίκες «έσπασαν» την σιωπή τους

Συμβουλευτικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης :250 γυναίκες «έσπασαν» την σιωπή τους

Περισσότερες από 250 γυναίκες τα δυο τελευταία χρόνια( 2018-2019) που υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή βίας «έσπασαν» την σιωπή τους και εμπιστευτήκαν τις προσωπικές τους ιστορίες στο Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης .

«Η γνώση γενικότερα το να γνωρίζουμε ποια είναι τα δικαιώματα μας και να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πλέον εξιδεικευμένες μορφές σε όλη την Ελλάδα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα της έμφυλης βίας ,νομίζω ότι βοηθάει αυτές τις γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας να έχουν μια σχετική ασφάλεια και εμπιστοσύνη και να μπορούν να στραφούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο και να λάβουν την κατάλληλη στήριξη,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου κ. Δημήτρης Στεφανίδης, τονίζοντας πως «η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας δεν τελειώνει ποτέ και δεν έχει ημερομηνία λήξης.»

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων και τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης, διοργανώνουν τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 18:30 στο «Νομαρχείο,» εκδήλωση με θέμα «Βία κατά των Γυναικών: Τα εν οίκω… εν δήμω».
Για το θέμα θα μιλήσουν: η κ. Λένα Σαμαρά, Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, η κ. Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και ο Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Στεφανίδης

www.ert.gr

Όλγα Ορφανίδου