Πώς απενεργοποιώ τις σημαντικές τοποθεσίες στο iPhone

Techblog.gr

iPhone σημαντικές τοποθεσίες

Όταν οι “Υπηρεσίες τοποθεσίας” είναι ενεργές σε ένα iPhone επιτρέπουν στην Apple και εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε. Συνήθως, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τοποθεσία είναι apps πλοήγησης, εύρεσης καταστημάτων, και άλλα.

Η Apple προσδιορίζει την τοποθεσία του χρήστη χρησιμοποιώντας το GPS, το Bluetooth, κοντινά Wi-Fi hotspots, καθώς και τους πύργους των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Στα iPhone υπάρχει η δυνατότητα να δει κανείς μία λίστα με όλες τις τοποθεσίες που έχουν καταγράψει οι “Υπηρεσίες τοποθεσίας”. Η συγκεκριμένη λίστα ονομάζεται “Σημαντικές τοποθεσίες”, είναι κρυπτογραφημένη και η Apple δεν μπορεί να τη διαβάσει.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιήσει κανείς τη δημιουργία αυτής της λίστας, από τις ρυθμίσεις του smartphone.

  • Αρχικά, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”, από την αρχική οθόνη του iPhone.

  • Έπειτα, επιλέγουμε το “Απόρρητο”.

iPhone σημαντικές τοποθεσίες

  • Σε αυτό το σημείο, πατάμε στις “Υπηρεσίες τοποθεσίας”…

  • …και στη συνέχεια στις “Υπηρεσίες συστήματος”.

iPhone σημαντικές τοποθεσίες

  • Στην επόμενη οθόνη υπάρχει η επιλογή “Σημαντικές τοποθεσίες”, την οποία και πατάμε. Μόλις επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα μας, πληκτρολογώντας τον κωδικό ή χρησιμοποιώντας το Face ID, θα μπορέσουμε να δούμε μία λίστα με όλες τις πόλεις έχουν καταγράψει οι “Υπηρεσίες τοποθεσίας”.

  • Αν πατήσουμε σε οποιαδήποτε καταχώρηση, θα εμφανιστεί ένας χάρτης που δείχνει όλες τις τοποθεσίες που επισκεφθήκαμε σε αυτή την πόλη. Σε περίπτωση που θέλουμε να διαγράψουμε ολόκληρη τη λίστα τοποθεσιών πατάμε στην “Εκκαθάριση ιστορικού”.

iPhone σημαντικές τοποθεσίες

  • Τέλος, για να απαγορεύσουμε τη δημιουργία της λίστας “Σημαντικές τοποθεσίες”, πατάμε στον σχετικό διακόπτη.

Εσείς επιτρέπετε στο iPhone να καταγράφει κάθε τοποθεσία που επισκέπτεστε;

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος