Κομοτηνή: Εννέα χορωδίες σήμερα στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

Κομοτηνή: Εννέα χορωδίες σήμερα στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

Πολλές και δημιουργικές οι δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείται ο γνωστός χοροδιδάσκαλος Παραδοσιακών Χορών, ο κος Στυλιανός Νικολάου, αλλά η σημερινή ξεχωρίζει ! ««Οι χορωδίες της Ροδόπης είναι ενωμένες σαν μια γροθιά» είναι σχόλιο του απλού κόσμου που όταν το ακούω με χαροποιεί ιδιαίτερα.» δηλώνει ο μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή την σημερινή 4η Χορωδιακή Συνάντηση.

«Η ισχύς εν τη ενώσει είναι αυτό που πραγματικά θέλει ο κόσμος που έρχεται και παρακολουθεί τις εκδηλώσεις.» δηλώνει ο κος Νικολάου και σημειώνει πώς η διοργάνωση της 4ης Χορωδιακής Συνάντησης είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή. «Είναι μια ευχάριστη μουσική πανδαισία στην οποία συμμετέχουν εννέα χορωδίες, η κάθε μία εκ των οποίων θα έχει πολύ σύντομη παρουσία-πέρασμα επί σκηνής, ώστε να μην κουράσουμε τον κόσμο. Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες.»

Το ελκυστικό για το κοινό είναι ότι οι εννέα χορωδίες θα καλύψουν διάφορα είδη μουσικής από: Παραδοσιακό τραγούδι, σύγχρονο τραγούδι και ξένο ρεπερτόριο. «Πραγματικά θα είναι μια πάρα πολύ όμορφη και ευχάριστη συνάντηση .» σημειώνει επισημαίνοντας ότι συν διοργανώνεται με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και την ευχαριστούμε πολύ που δέχτηκε να μας βοηθήσει.

«Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να τους ακούσουμε γιατί η χορωδία είναι ένα είδος που τελευταία έχει ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο και στο κοινό. Πιστεύω ότι οφείλεται στην ιδιαίτερα μεγάλη αγάπη του κόσμου για το τραγούδι και τη μουσική.» δηλώνει και προσθέτει πως « σε κάποιους δεν δόθηκε η ευκαιρία να χορέψουν στην ηλικία που θα μπορούσαν και το έκαναν λίγο αργότερα. «Ίσως ο χορός, επειδή είναι πάντοτε ένας καθρέφτης ενός συλλόγου, προσελκύει περισσότερο κόσμο. Τώρα τελευταία ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ασχοληθούν και με την μουσική. Είναι κάτι το οποίο καλλιεργείται.» δηλώνει ο κος Νικολάου επισημαίνοντας πως « Όλες οι χορωδίες της περιοχής μας κάνουν μια σπουδαία δουλειά και οφείλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους χοράρχες που διευθύνουν αυτές τις χορωδίες. Θα πρέπει να αναδεικνύουμε πολλά είδη πολιτισμού, ένας είναι και η χορωδία.»

Όπως τονίζει τον χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι εξελίσσονται και δεν μένουν στάσιμοι σε ένα πολιτιστικό είδος. «Εγώ είμαι άνθρωπος του χορού, τον αγαπώ και δεν τον αλλάζω, χαίρομαι όμως που εκτός από το χορό ο κόσμος ανακαλύπτει και άλλα είδη.» δηλώνει μην ξεχνώντας να σημειώσει ότι ο ετήσιος χορός του «Εύξεινου Πόντου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στο «Ποσειδώνιο» στις εννέα το βράδυ τάζοντας με ένα όμορφο Ποντιακό Γλέντι.
Info
Στην 4η Συνάντηση Χορωδιών Ροδόπης συμμετέχουν οι εξής χορωδίες: 1) Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», 2) Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο Εύμολπος», 3) Συλλόγου Πατεράδων Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, 4) Γραφείου Εσωτερικής & Εξωτερικής Ιεραποστολής Ι.Μ. Μαρωνείας & Κομοτηνής, 5) Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, 6) “E-CHO” Χορωδία Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης, 7) Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, 8) Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», 9) «Ναϊριάν Μεγεντί» Χορωδία Αρμένικης Εκκλησίας Κομοτηνής και η είσοδος είναι ελεύθερη! Στο Μέγαρο Μουσικής στις οκτώ το βράδυ σήμερα Παρασκευή.
Φώτο: Στυλιανός Νικολάου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία- video:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου