Χρ. Πρωτόπαπας: Σημαντική γυναίκα με προοδευτικές αντιλήψεις η Αικ. Σακελλαροπούλου (audio)

Χρ. Πρωτόπαπας: Σημαντική γυναίκα με προοδευτικές αντιλήψεις η Αικ. Σακελλαροπούλου (audio)

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του ΚΙΝΑΛ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Πρωτόπαπας, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ότι πρόκειται για «πολύ σημαντική γυναίκα με μια πολύ πετυχημένη παρουσία στη θέση της, με προοδευτικές αντιλήψεις, με πολιτική καταγωγή από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς». Διευκρίνισε όμως ότι την απόφαση για την στάση του ΚΙΝΑΛ σχετικώς με την υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου θα λάβουν τα όργανα, που συνεδριάζουν σήμερα στις 3.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Πρωτόπαπας αναφέρθηκε σε παραδικαστικό κύκλωμα, που στήθηκε με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ «και την ανοχή κάποιου τμήματος της Καραμανλικής δεξιάς».

Για τον εκλογικό νόμο, που έφερε η κυβέρνηση, ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι «πάλι οδηγεί σε κυβερνήσεις λαϊκής μειοψηφίας που γίνονται κοινοβουλευτική πλειοψηφία» και «πάλι καλλιεργεί την πόλωση και τον διχασμό στον ελληνικό λαό». «Η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές, που δεν γίνονται με αδύναμες κυβερνήσεις του 37 και 38%» υπογράμμισε το μέλος του Π.Σ. του ΚΙΝΑΛ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν επεδίωξε ούτε τον διάλογο, ούτε την συναίνεση.

Τέλος ο κ. Πρωτόπαπας απέδωσε «μεγάλη ευθύνη» στη σημερινή κυβέρνηση γιατί δεν πήρε τις πρωτοβουλίες εγκαίρως, ώστε να είναι παρούσα στην διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

ertweb