Γ. Πολύζος: «Στόχος μας η ανελλιπής φοίτηση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην Α’θμια Εκπαίδευση»

Γ. Πολύζος: «Στόχος μας η ανελλιπής φοίτηση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην Α’θμια Εκπαίδευση»

Η ανελλιπής φοίτηση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία αποτελεί τον στόχο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία έκοψε σήμερα (16-1-2020) την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργου Δοδοντσάκη.

«Σήμερα κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας παρουσία όλων των συνεργατών στους οποίους στηριζόμαστε καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να επιλύουμε τα προβλήματά μας» τόνισε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, κ. Γιώργος Πολύζος, ο οποίος, αναφερόμενος ειδικότερα στα προσφυγόπουλα, σημείωσε ότι η φοίτησή τους γίνεται ομαλά και πως όταν έρχονται νέα, που τηρούν τις προϋποθέσεις των εμβολίων, φοιτούν κανονικά σε νηπιαγωγείο ή δημοτικό σχολείο.

Για το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο αφορά στα Νηπιαγωγεία, καθώς δέκα λειτουργούν σε νοικιασμένα κτίρια, χωρίς να διαθέτουν τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Γενικά, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται από την Πρωτοβάθμια σε συνεργασία με τους Δήμους. Όπως είπε, υπάρχουν χώροι για την ανέγερση νέων διδακτηρίων αλλά πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλοι πόροι για τη δημιουργία τους.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη εξήρε το έργο των ανθρώπων της εκπαίδευσης, λέγοντας ότι γαλουχούν τα παιδιά έτσι ώστε να έχουμε μια ελπίδα για τη βελτίωση του μέλλοντος.

Ο κ. Δοδοντσάκης ευχαρίστησε το προσωπικό της Πρωτοβάθμιας, επισημαίνοντας ότι κατάφερε με οργανωμένη δουλειά να αντιμετωπίσει έγκαιρα προβλήματα που προέκυψαν, ενώ για τα προσφυγόπουλα δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την εκπαίδευσή τους, αν και κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο γρήγορα. Για τους διορισμούς, ανέφερε ότι ο αριθμός δεν είναι αυτός που θα ήθελαν, αν και, όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με όλους τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα αυξηθεί.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση