Ικανοποίηση και περηφάνια νιώθουν οι κάτοικοι της Σταυρούπολης για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Ικανοποίηση και περηφάνια νιώθουν οι κάτοικοι της  Σταυρούπολης για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Με αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και περηφάνιας οι κάτοικοι της Σταυρούπολης και γενικότερα της Ξάνθης υποδέχτηκαν την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρεία της Δημοκρατίας.
Από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ και ήδη οι συμπατριώτες καμάρωναν για την ίδια και για την οικογένειά της που ποτέ δεν διέκοψε τη σχέση της με την Σταυρούπολη.

Η ίδια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης εκεί δίνουν το παρόν κάθε καλοκαίρι έχοντας πολύ καλές σχέσεις με τους κατοίκους του χωριού.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ. Με την εκλογή της θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου