Σέρρες : Ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο Τελωνείο του Προμαχώνα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Καράογλου

Σέρρες : Ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο Τελωνείο του Προμαχώνα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Καράογλου

Από τον Προμαχώνα, όπου βρέθηκε νωρίς το πρωί, πριν ακόμη από την ώρα που ανακοινώθηκε επισήμως, ξεκίνησε την επίσκεψη του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Τον Υφυπουργός ανέμεναν ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης με τον αντιδήμαρχο έργων Νίκο Ιντζέ και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα στο τελωνείο.

Επισημάνθηκε πως η εικόνα που παρουσιάζει τώρα το τελωνείο είναι κακή και απαιτείται η συντήρηση τόσο των κτηρίων όσο και του περιβάλλοντα χώρου. Τέθηκαν, τα ζητήματα  της γεφυροπλάστιγγας που δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τον μεγάλο όγκο των βαρέων οχημάτων και απαιτείται να τεθούν σε λειτουργία και οι άλλες δυο που σήμερα δεν λειτουργούν οι οποίες θα ενισχύσουν τους ελέγχους και θα αποφέρουν και έσοδα στο κράτος και της συντήρησης και ανακατασκευής  των κτηριακών εγκαταστάσεων ώστε να λειτουργήσει το σκάνερ. Τονίστηκε το  θέμα της έλλειψης προσωπικού τόσο στο τελωνείο όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα του Προμαχώνα.

Ο δήμαρχος Σιντικής πρότεινε στον υφυπουργό να παραχωρηθούν στον δήμο οι κτηριακές υποδομές και ο περιβάλλοντας χώρος ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν γρηγορότερα οι απαιτούμενες εργασίες με την συνδρομή του υπουργείου.

Στην συνέχεια ο κ. Καράογλου επισκέφτηκε το δημαρχείο Σιντικής στο Σιδηρόκαστρο όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του δήμου. Αμέσως μετά επισκέφτηκε την εταιρεία «Δρομέας ΑΒΕΕΑ», στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών.

Ακολούθως :

–10.45: Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεολόγο

–11.30: Επίσκεψη στο Διοικητήριο Σερρών και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο

–12.00: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σερρών και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη

–13.45: Επίσκεψη στο Χρυσό και συνάντηση με τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρη Νότα

–14.30: Επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία «ΚΡΙ-ΚΡΙ»

-17.00: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ε.Β.Ζ.στο Λευκώνακαι συνάντηση με τον Πρόεδρο της RoyalSugarκ. Χρήστο Καραθανάση

 

 

 

 

www.ert.gr

Λεωνίδας Κασάπης