Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τον ΟΤΕ

Τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας, του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την κατάργηση του αντικειμένου της φυσικής φύλαξης στον ΟΤΕ και τη λύση των συμβάσεων εργασίας των 6 φυλάκων που δεν αποδέχθηκαν τα σχετικά κίνητρα αποχώρησης.

Στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, από την εκπρόσωπο του υπουργείου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, προτάθηκε σε περίπτωση αδυναμίας αξιοποίησης των 6 φυλάκων σε άλλο αντικείμενο, η εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθούν στα πακέτα αποχώρησης.

Πρόσκληση διαλόγου για συλλογική σύμβαση

Ακόμη, σε συνέχεια της λήξης της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ χθες, Κυριακή, η διοίκηση απέστειλε στην ομοσπονδία πρόσκληση σε συνάντηση για συνέχιση του διαλόγου, με αντικείμενο την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας στον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ΟΤΕ, τον Μάρτιο του 2019 προσέφερε στους εργαζομένους στη φύλαξη, το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε, ιδιαίτερα γενναιόδωρα πακέτα, ύψους έως και 280.000 ευρώ μικτά, και επιπλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση και συνθήκες εργασίας σε προμηθευτή, εγγυημένα για 3 έτη.

Από τους 74 εργαζόμενους στη φυσική φύλαξη, οι 68 αποδέχτηκαν τα κίνητρα και αποχώρησαν από την εταιρεία, ενώ 6 αποφάσισαν να μην επωφεληθούν του πακέτου κινήτρων και αποχώρησαν στις 31/12/19 με την νόμιμη αποζημίωση.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Απολύτως αδικαιολόγητες οι απολύσεις

Από την πλευρά της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επεσήμανε ότι οι απολύσεις των έξι φυλάκων ήταν απολύτως αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο ΟΤΕ υποστήριξε «χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του, ότι δεν θα μπορούσε να απασχολήσει περαιτέρω τους έξι συναδέλφους μας, γεγονός ωστόσο που τελικά εξαναγκάστηκε να πράξει, λέγοντας ότι ήταν πλεονάζον προσωπικό, μετά από αίτημα του υπουργείου προς τη διοίκηση του ΟΤΕ».

Ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, θα εξετάσει και θα απαντήσει αν μπορεί να απασχολήσει τους συναδέλφους σε θέσεις εργασίας.

«Η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων. Ο ΟΤΕ οφείλει να επανεξετάσει τη θέση του, όπως σωστά επισήμανε το υπουργείο Εργασίας» επισημαίνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

«Η σημερινή θέση του υπουργείου Εργασίας είναι μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε μια απάντηση