Διήμερο κινητοποιήσεων 22-23 Ιανουαρίου για το προσφυγικό- μεταναστευτικό

Διήμερο κινητοποιήσεων 22-23 Ιανουαρίου για το προσφυγικό- μεταναστευτικό

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιείται στις 3.00 μ.μ. σήμερα Δευτέρα, στο Δήμο Χίου με θέμα την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αυξανόμενη κρίση στο προσφυγικό- μεταναστευτικό και στη διαφωνία με τη δημιουργία Κλειστού Κέντρου κράτησης.
Στη σύσκεψη της Περιφέρειας την περασμένη Παρασκευή τόσο ο Δήμαρχος Χίου όσο και οι αντιπεριφερειάρχες εξέφρασαν τη θετική τους άποψη για τις κινητοποιήσεις, ενώ σήμερα Δευτέρα σε νέα τηλεδιάσκεψη με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποφασίστηκε διήμερο κινητοποιήσεων 22 και 23 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου θα κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ καλούνται να πάρουν ανάλογες αποφάσεις οι Εμπορικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες ΕΒΕ των νησιών.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά, ενώ την επομένη -23 Ιανουαρίου- αντιπροσωπεία αιρετών θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα επιδιώξει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και το Πρωθυπουργικό γραφείο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού, Νίκος Νύκτας, ζήτησε από τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων να εξετάσουν την κατάθεση μήνυσης κατά του Προέδρου της Τουρκίας,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά και τις ευθύνες που έχει για τον κόσμο που χάνεται στα νερά του Αιγαίου.

Να σημειώσουμε ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Επίσης σήμερα στις 6.00 μ.μ., καλούν σε ειρηνική συγκέντρωση, στην πλατεία Βουνακίου οι φορείς της περιοχής του Βροντάδου, όπου στα όρια της Κοινότητας προτείνεται η δημιουργία της νέας υπερ-δομής.

The post Διήμερο κινητοποιήσεων 22-23 Ιανουαρίου για το προσφυγικό- μεταναστευτικό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση