Αντιδράσεις φορέων και πολιτών στο ενδεχόμενο κλειστής δομής μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών

Αντιδράσεις φορέων και πολιτών στο ενδεχόμενο κλειστής δομής μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών

Έντονες διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών υπάρχουν στο ενδεχόμενο δημιουργίας κλειστής δομής για μετανάστες στη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών του δήμου Παλαμά , αντιδράσεις που προέκυψαν μετά από έλευση κλιμακίου από την Αθήνα για να εξεταστεί ο χώρος. Την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια εγκατάστασης μεταναστών στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών εξέφρασαν οι Δήμαρχοι του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και η διοίκηση του ΕΒΕ σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενώ σε λαϊκή συνέλευση που έγινε χθες στους Γοργοβίτες την αντίθεσή τους διατράνωσαν και οι κάτοικοι της περιοχής.
Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Γιώργος Κωτσός μιλώντας στο «θεσσαλικό περισκόπιο» ανέφερε ότι, σε ό,τι αφορά τη ΒΙ.ΠΕ. Γοργοβιτών, δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση, ωστόσο έκανε λόγο για εθνικό πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία. Πανελλαδικά κανείς δεν επιθυμεί τη φιλοξενία μεταναστών, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα από την τοπική αυτοδιοίκηση και προετοιμασία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ο κ. Κωτσός επανέλαβε παλαιότερη πρόταση, όταν ήταν πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κάθε δήμαρχος να προτείνει πιθανό χώρο δημιουργίας τέτοιων δομών.
Να σημειωθεί ότι μετά την έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση μεταναστών στη ΒΙΠΕ Καρδίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος οι Δήμαρχοι, Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, Παλαμά κ. Γεώργιος Σακελλαρίου, Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αριστείδης Ψαρρής σε κοινή δήλωση τους αναφέρουν τα εξής:
Αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό με τον πλέον ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα όποια εν κρυπτώ σχέδια της πολιτείας.
Ζητούμε
Α.Να αποσυρθεί άμεσα η όποια πρόταση ή απόφαση για εγκατάσταση μεταναστών, σε οποιαδήποτε τύπου δομή στην Π.Ε. Καρδίτσας
Β. Δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης κάτι που εγείρει ερωτηματικά. Γι αυτό το λόγο ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο παρουσία των Βουλευτών του νομού προκειμένου να αρθεί η καταφανέστατη αδικία.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Καρδίτσα έχει αποδείξει την ευαισθησία της απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων καθώς ήδη φιλοξενεί μέσω των προγραμμάτων της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ 450 άτομα αποτελώντας υπόδειγμα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση