Κ.Μουτζούρης: “Ανοικτό θέμα η τοποθεσία στη Λέσβο για κλειστή δομή”

Κ.Μουτζούρης: “Ανοικτό θέμα η τοποθεσία στη Λέσβο για κλειστή δομή”

Κυβερνητική σύσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα όπου παρουσιάστηκε το κυβερνητικό σχέδιο για το μεταναστευτικό και έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και βουλευτές της ΝΔ από περιοχές όπου λειτουργούν δομές ή έχουν δεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών, καθώς και τους Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου: «Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για μια κλειστή δομή ανά νησί. Για τη Χίο και τη Σάμο έχουν καταλήξει ενώ για τη Λέσβο παραμένει ανοικτό το θέμα της θέσης. Για τα δύο μεγάλα ζητήματα την αποσυμφόρηση και την φύλαξη των συνόρων δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα και εμείς συντασσόμαστε με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων».

Μετά και την αυριανή συνάντηση των υπουργών με τους δημάρχους των νησιών θα υπάρξει δεύτερη σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων για ν’ αποφασιστεί η κοινή στάση τους ως προς το θέμα των κινητοποιήσεων.

The post Κ.Μουτζούρης: “Ανοικτό θέμα η τοποθεσία στη Λέσβο για κλειστή δομή” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb