Δ. Δητρακόπουλος: Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο θα πρέπει όλοι να δίνουν αίμα

Δ. Δητρακόπουλος: Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο θα πρέπει όλοι  να δίνουν  αίμα

Εξήντα χρόνια στο Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης ο κος Δημήτρης Δημητρακόπουλος. Εξήντα χρόνια προσφοράς κι όμως είναι πάντα με ένα «ευχαριστώ» στα χείλη. « «Ευχαριστώ» γιατί έχουμε όλη την συμπαράσταση των φορέων κάθε φορά που τους χρειαζόμαστε. Μας δίνουν ό,τι χρειαστούμε, για παράδειγμα δείτε το γραφείο μας είναι το καλύτερο γραφείο εθελοντών αιμοδοτών όλης της χώρας» εξηγεί  με καμάρι και μας δείχνει τον χώρο. Εκεί τον συναντήσαμε. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στο γραφείο, έτοιμος, αν του ζητηθεί, να βοηθήσει.

Ο κος Δημήτρης Δημητρακόπουλος στο γραφείο του Συλλόγου

«Εκτός από τα σοβαρά έκτακτα περιστατικά και τις εγχειρήσεις υπάρχει και το πρόβλημα της Μεσογειακής Αναιμίας, συνάνθρωποι μας που κάθε 15 μέρες χρειάζονται αίμα. Χάρη στην στήριξη των εθελοντών αιμοδοτών ζουν κανονικά κι αυτή η στήριξη θα πρέπει να συνεχιστεί» δηλώνει ο κος Δημητρακόπουλος και σημειώνει «Πληρώναμε αίμα στην Ελβετία κι αυτό με πείραζε και με πειράζει. Πρέπει να είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι και όσοι μπορούν να δίνουν αίμα, όσο μπορούν, να δίνουν.»

Σύμφωνα με τον κο Δημητρακόπουλο, όποιος μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να δίνει αίμα και πόσο πολύ θα ωφελήσει τον οργανισμό του, θα πλήρωνε για να δώσει. «Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο πρέπει να δίνουμε αίμα. Βοηθάς έτσι να ζήσει ο συνάνθρωπος σου που έχει ανάγκη, αλλά ζεις κι εσύ καλύτερα.» λέει και αμέτρητα περιστατικά που έχει ζήσει τον επαληθεύουν.

Πλούσια η εμπειρία του, οι σοφές κουβέντες δεν αργούν να βγουν από τα χείλη του: «Αν δεν έχουμε αγάπη, η υγεία πάει στράφι» λέει και προσθέτει «Η αγάπη τονώνει τον άνθρωπο. Όποιος γκρινιάζει, μειώνει τη ζωή του.Να μην έχουμε ποτέ καμία δυσκολία, να έχουμε απόλυτη αγάπη στο οικογενειακό περιβάλλον γιατί η αγάπη και η ηρεμία είναι μακροζωία.»
Φώτο:Ο κος Δημήτρης Δημητρακόπουλος ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου
image}

Αφήστε μια απάντηση