Γ. Πλακιωτάκης: Αλλαγή τρόπου διακυβέρνησης λιμανιών-Διεθνείς διαγωνισμοί για 10 περιφερειακά

Γ. Πλακιωτάκης: Αλλαγή τρόπου διακυβέρνησης λιμανιών-Διεθνείς διαγωνισμοί για 10 περιφερειακά

Την αλλαγή του τρόπου λιμενικής διακυβέρνησης, με την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας μέσα στο 2020, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας, που πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο CELESTYAL CRYSTAL, στο λιμάνι του Πειραιά.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στη χώρα μας διαχρονικά υπάρχουν διάφορα επίπεδα λιμενικής διακυβέρνησης, (οργανισμοί λιμένος, δημοτικά λιμενικά ταμεία, κρατικά λιμενικά ταμεία) και στο υπουργείο Ναυτιλίας μελετάμε την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας τους διότι έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι αποδεκτό και επίσης δεν έχουμε αξιοποιήσει τις δυνατότητες του κάθε λιμανιού ξεχωριστά», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι πέρα από τα μεγάλα λιμάνια υπάρχουν πολλά δημοτικά η κρατικά λιμενικά ταμεία, που δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και του τομέα της κρουαζιέρας.

Επίσης, είπε ότι μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν οι διεθνείς διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας που σαφώς περιλαμβάνονται και οι δραστηριότητες της κρουαζιέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη