Δίκτυο Πολιτών Χίου: “δοκιμασία αφανισμού φυσικών προσώπων”, ανέτοιμος ο Δήμος

Δίκτυο Πολιτών Χίου: “δοκιμασία αφανισμού φυσικών προσώπων”, ανέτοιμος ο Δήμος

Για “δοκιμασία αφανισμού φυσικών προσώπων από το κρύο” κάνει λόγο το “Δίκτυο Πολιτών Χίου” που αναρωτιέται αν πρόκειται για ανετοιμότητα ή ασυνεννοησία μεταξύ των υπευθύνων του Δήμου Χίου για το ποιοι χώροι θερμαινόμενοι θα ανοίξουν για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η έλευση του χειμώνα δεν είναι έκτακτη είδηση, επί της οποίας υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία για την ανετοιμότητα νομικών προσώπων από την πλευρά του Δήμου Χίου να έχει προβλέψει κατάλυμα για τις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας.
Η δοκιμασία αφανισμού φυσικών προσώπων από το κρύο όμως, λόγω αυτής της ανετοιμότητας ή της ασυνεννοησίας στους υπεύθυνους του Δήμου, που προφανώς προκύπτει από τα δελτία τύπου περί ανοίγματος του Κλειστού Γυμναστηρίου και της πραγματικότητας του λουκέτου στο Κλειστό, θα είναι έκτακτη είδηση. Και θα είναι και πρωτοφανής παγκοσμίως, τη στιγμή που παντού στην Ελλάδα και στον κόσμο, ειδικά όταν από μέρες περιμένουν έναν «Ηφαιστίωνα», ανοίγουν χώροι κατάλληλοι να φιλοξενήσουν αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.
Βέβαια αυτή η πρόβλεψη και η ετοιμότητα προϋποθέτουν ενασχόληση των ιθυνόντων από τον Δήμο με το θέμα, καιρό πριν, γενικά για την έλευση του χειμώνα και μέρες πριν, για τον Ηφαιστίωνα. Προϋποθέτουν καλή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ τους που σημαίνει οι πράξεις να ακολουθούν τα Δελτία Τύπου και πριν από αυτά να έχει ενημερωθεί το προσωπικό που χρειάζεται για να λειτουργήσουν για το κοινό καλό. Όχι τελευταία στιγμή.
Όμως, ποιος διοικεί τον Δήμο Χίου τελικά; Γιατί η πραγματικότητα διαψεύδει το Δελτίο Τύπου του Δήμου; Τι γίνεται τώρα; Περιμένουμε να περάσει η μέρα, να ξεχαστούν όλα;
Το Δίκτυο Πολιτών Χίου απαιτεί από τον Δήμαρχο Χίου, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, την Δ/νση Πρόνοιας και την Πολιτική Προστασία, ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ και να ανοίξουν άμεσα Κλειστό Γυμναστήριο ΚΑΠΗ , «ΚΑΛΟΥΤΑ», «Δημοτικό Σχολείο Χαλκειούς» για να βρουν «ζεστασιά και θαλπωρή όσοι έχουν ανάγκη για όσες ημέρες χρειαστεί» όπως λέει και το Δελτίο Τύπου του Δήμου, πριν γίνουμε πράγματι έκτακτη είδηση όχι μόνο εξαιτίας θυμάτων λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και ως παράδειγμα προς αποφυγή έλλειψης ετοιμότητας και φερεγγυότητας δημοτικής αρχής.

The post Δίκτυο Πολιτών Χίου: “δοκιμασία αφανισμού φυσικών προσώπων”, ανέτοιμος ο Δήμος appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση