Oral-B iO και Colgate Plaqless Pro: Οι AI οδοντόβουρτσες είναι πραγματικότητα [CES 2020]

Techblog.gr

Oral-B iO Colgate Plaqless Pro CES 2020

Η CES είναι μία έκθεση στην οποία βλέπουμε κάθε λογής έξυπνο gadget. Οπότε, είναι απόλυτα λογικό που η Oral-B και η Colgate επέλεξαν την έκθεση CES 2020 για να παρουσιάσουν τις δύο νέες AI οδοντόβουρτσες, Oral-B iO και Colgate Plaqless Pro.

Oral-B iO

Η Oral-B έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα αρκετές έξυπνες οδοντόβουρτσες, όπως η Genius X, που χρησιμοποιεί αισθητήρα και αλγόριθμο ΑΙ για να συμβουλεύει τον χρήστη ποια σημεία να προσέχει περισσότερο κατά το βούρτσισμα.

Η Oral-B iO χρησιμοποιεί αντίστοιχο αλγόριθμο AI για να βεβαιώνει ότι παρέχει την απόλυτη στοματική υγιεινή. Στη νέα έξυπνη οδοντόβουρτσα της Oral-B θα βρούμε έναν ειδικό μηχανισμό που ρυθμίσει τις μικροδονήσεις των τριχών, επτά διαφορετικές λειτουργίες βουρτσίσματος, και αυτονομία 12,5 ημέρες.

Μία πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε τρεις ώρες και η οδοντόβουρτσα λειτουργεί με ταχύτητα κίνησης 145Hz.

Colgate Plaqless Pro

Ούτε η Colgate είναι νέα στον χώρο των έξυπνων οδοντοβουρτσών, το 2018 είχε κυκλοφορήσει την E1, η οποία ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά στα Apple Store. Τώρα, παρουσίασε την Colgate Plaqless Pro, η οποία ανιχνεύει τη πλάκα και τη συσσώρευση βακτηρίων που δημιουργούν πρόβλημα στα δόντια.

Oral-B iO Colgate Plaqless Pro CES 2020

Αν και η εταιρεία δεν ανέλυσε τη λειτουργία της, ισχυρίζεται ότι η Colgate Plaqless Pro βοηθά στη βελτίωση του βουρτσίσματος με το να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ώστε να κατευθύνει τον χρήστη.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση ή την τιμή των δύο έξυπνων οδοντοβουρτσών.

Πηγή 1 Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος