Θεοφάνια στο λιμάνι της Χίου παρά τους θυελλώδεις ανέμους

Θεοφάνια στο λιμάνι της Χίου παρά τους θυελλώδεις ανέμους

Παρά τους θυελλώδεις βοριάδες και το ανεμόβροχο, σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Χίου.
Τρία άτομα βούτηξαν για το σταυρό, καταπώς επιτάσσει το έθιμο, δεχόμενοι τις ευλογίες του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου που λίγο αργότερα από το Δεσποτικό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού πριν την ολοκλήρωση της δοξολογίας των Θεοφανείων, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη, του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, του αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου, άλλων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της στρατιωτικής ηγεσίας της 96 ΑΔΤΕ και των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας σημείωσε:

«Σήμερα καθαγιάσαμε τα ύδατα παρά τον καιρό για χάρη των αδελφών μας, για χάρη των παιδιών μας, που ταξιδεύουν με δυσμενείς καιρικές συνθήκες για να συντηρήσουν τη χιώτικη οικογένειά τους. Για όλους αυτούς, η λίγη βροχούλα που πήραμε χαλάλι τους.
“Και ρίξαμε τον Σταυρό για έναν επιπλέον λόγο. Για να απαντήσουμε σε κάθε γείτονα ότι ούτε οι καιρικές συνθήκες, ούτε καμία άλλη δύναμη δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να λέμε ότι τα νερά αυτά είναι δικά μας», και ψέλνοντας στη συνέχεια τον εθνικό ύμνο.

Οι τρεις που έπεσαν για το Σταυρό, είναι οι: Παναγιώτης Λάλας (έπιασε τον σταυρό), Ιωάννης Πέππας και Μάνος Αποστολόπουλος.

The post Θεοφάνια στο λιμάνι της Χίου παρά τους θυελλώδεις ανέμους appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση