Θεοφάνεια στη Μύρινα και κοπή πίτας στο Δήμο Λήμνου

Θεοφάνεια στη Μύρινα και κοπή πίτας στο Δήμο Λήμνου

Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η ημέρα των Θεοφανίων στη Μύρινα. Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι.Μ. Ναό της Αγίας Τριάδας, ακολούθησε η Ιερά Πομπή και η Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο παλιό λιμάνι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. κ. Ιεροθέου.Η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, των αυτοδιοικητικών αρχών, των τοπικών διοικητών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πιστών. Αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τέσσερις θαρραλέοι νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός ήταν ο Ραφαήλ Κλάψος από τα Τσιμάνδρια.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Θεοφανίων, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτική Αρχής, με την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, ενώ ο Δήμαρχος εξέφρασε κι αυτός από την πλευρά του τις ευχές του για το νέο έτος.

Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας φέτος ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

The post Θεοφάνεια στη Μύρινα και κοπή πίτας στο Δήμο Λήμνου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση