Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας (video)

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας (video)

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και σε όλη την χώρα αντηχούν οι παιδικές φωνές. Τα παραδοσιακά κάλαντα και οι ευχές για υγεία, αγάπη και ευημερία ακούγονται σε κάθε γειτονιά. Παιδικές χορωδίες, σύλλογοι, φορείς και παραδοσιακά συγκροτήματα ψάλλουν και φέτος τα κάλαντα στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο, η μπάντα της Προεδρικής Φρουράς, Κρητικοί, Ηπειρώτες, παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και σύλλογοι από όλη την χώρα είπαν τα κάλαντα στον Προκόπη Παυλόπουλο. Μάλιστα οι Ηπειρώτες ευχήθηκαν στον κ. Παυλόπουλο νέα θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα κάλαντα έψαλαν στον κ. Μητσοτάκη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», οι Σύλλογοι Ασιγωνιωτών «Παύλος Γύπαρης» και Ένωση Κρητών «Άγιος Ανδρέας Κρήτης» και η Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».
Ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα των Χριστουγέννων θα μεταβεί στο Μέτσοβο Ιωαννίνων όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Tο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, την παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδας και το χορωδιακό τμήμα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Θεσπρωτίας, δέχθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, για τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη νεανική χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης στο γραφείο της στη Βουλή, μαζί με στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Η Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε: «Η μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίζει όλους, μικρούς-μεγάλους. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε, να δώσουμε και να πάρουμε αγκαλιές. Ευχές πολλές για υγεία, αγάπη, ευτυχία, ειρήνη. Κάθε ευχή και μια ελπίδα. Ας την κάνουμε μαζί αληθινή. Χρόνια Πολλά!».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μοίρασε δώρα στα παιδιά, φωτογραφήθηκε μαζί τους και με τους συνοδούς καθηγητές τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα είπε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σήμερα 24 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.
Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η αγωνιστική αισιοδοξία, η ελπίδα, η λαϊκή ανάταση, η αντίσταση, η συμμαχία, μπορούν να προετοιμάσουν πραγματικά το έδαφος για ένα πιο ευτυχισμένο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, με πραγματική ειρήνη και ευημερία για όλους και όλες. Το δικαιούνται ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Κύπρου, ο λαός της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Λιβύης, όλοι οι λαοί του κόσμου. Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες, καλές γιορτές!».

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου