Κομοτηνή: Η εξωστρέφεια στόχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής

Κομοτηνή: Η εξωστρέφεια στόχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής

“Στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής προσπαθούμε να κάνουμε ένα Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο να συνδυάζει την επιστημονική κατάρτιση, αλλά και την εξωστρέφεια του Τμήματος και σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να ανοιχθούμε σε συνεργασίες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, εγνωσμένου κύρους” δηλώνει ο κος Χρύσανθος Τάσσης Λέκτορας στο Τμήμα που προέκυψε από τον διαχωρισμό του παλιού Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης.

Ερευνώντας: το πώς η οικονομία επηρεάζει την πολιτική συμπεριφορά των ανθρώπων; Με ποια κριτήρια οι άνθρωποι ψηφίζουν; Πώς η οικονομία συνδυάζεται με άλλους θεσμούς, πολιτικά κόμματα, με τις εκλογές, με τη δημόσια διοίκηση, αλλά και τις δαπάνες για κοινωνική πολιτική οι φοιτητές οδηγούνται σε πεδία νέα. « Όλα τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν ένα διεπιστημονικό πεδίο» δηλώνει και σημειώνει ότι στο Τμήμα προσπαθούν να ανοιχθούν και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

Ο κος Χρύσανθος Τάσσης Λέκτορας στο Τμήμα

Στόχος τους, όπως εξηγεί, να προσεγγίσουν όχι μόνο την ακαδημαϊκή κοινότητα, που είναι σημαντικό, αλλά και την τοπική κοινωνία. «Θέλουμε να αγκαλιάσει το νέο Τμήμα, να έχουμε ευκαιρίες για συνεργασίες, ώστε να έχουμε και αναβαθμισμένα ακαδημαϊκά κριτήρια και η τοπική κοινωνία να ευεργετηθεί από ένα καλό Πρόγραμμα Σπουδών, αλλά και τα παιδιά μας να έχουν καλύτερους καθηγητές, να βλέπουν διαφορετικά στυλ.»

Όπως αποκαλύπτει ο κος Τάσσης στο Τμήμα προσπαθούν να υπογράψουν συμβάσεις με Πανεπιστήμια του εξωτερικού για να υλοποιήσουν προγράμματα κινητικότητας διδασκόντων και φοιτητών, ώστε να μπορούν οι φοιτητές να πηγαίνουν στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Αυτό το διάστημα δρομολογούνται συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία . «Προσπαθούμε να έχουμε το καλύτερο για τους φοιτητές, τους διδάσκοντες, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την τοπική κοινωνία, αυτός είναι ο ρόλος του δημόσιου Πανεπιστημίου, δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.»

Όπως τονίζει ο πάντα δραστήριος Λέκτορας τα μαθήματα του Τμήματος είναι ανοιχτά για όλους, δεν χρειάζεται για να τα παρακολουθήσει κανείς, ούτε να πληρώσει, ούτε να κάνει κάποια εγγραφή, «μπορούν ελευθέρα να παρακολουθούν διαλέξεις, αλλά και τις εκδηλώσεις του Τμήματος» δηλώνει και επισημαίνει πως στόχος είναι να: «Συνδέσουν την Ακαδημαϊκότητα που μπορεί να έχει ένα Πανεπιστήμιο με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.»
Φώτο: Χρύσανθος Τάσσης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου