Νέα τροπή στην υπόθεση της ληστείας-μαμούθ στην Καβάλα – Διευρύνεται το κατηγορητήριο

Νέα τροπή στην υπόθεση της ληστείας-μαμούθ στην Καβάλα – Διευρύνεται το κατηγορητήριο

Την ευθύνη για το σχεδιασμό και την εκτέλεση της ληστείας σε εταιρία φύλαξης στην Καβάλα με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ, ανέλαβε ο πρώην διευθυντής της εταιρείας, ωστόσο, προέκυψαν κάποια νομικά ζητήματα που δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Η εισαγγελέας, λόγω αλλαγής του ποινικού κώδικα, άσκησε δίωξη για διακεκριμένη κλοπή αντί υπεξαίρεσης, κάτι που σημαίνει πως οι κατηγορούμενοι οφείλουν να απολογηθούν εκ νέου.

Ο πρώην διευθυντής της εταιρίας φύλαξης ανέλαβε την ευθύνη για την απάτη και ζήτησε συγνώμη.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σταύρος Καϊτατζής, συνήγορος των δυο εκ των τριών κατηγορουμένων, από τον Ιούλιο του 2019, οπότε και άλλαξε ο ποινικός κώδικας, δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός αν υπάρξει έγκληση από την πλευρά του παθόντος. Εκ της δικογραφίας φάνηκε ότι η εταιρεία δεν υπέβαλε καμία μήνυση κατά κανενός φυσικού προσώπου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και αφού είχαν ολοκληρωθεί αρχικά οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και πλέον οι κατηγορίες μετατρέπονται σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Έτσι, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία με τους κατηγορουμένους να προσέρχονται ξανά ένας, ένας, στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία, σύμφωνα με το καινούργιο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των δυο συνηγόρων των κατηγορουμένων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ρ. Πανταζόγλου

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ