Ηράκλειο: Την Τρίτη απολογείται ο συζυγοκτόνος (video)

Ηράκλειο: Την Τρίτη απολογείται ο συζυγοκτόνος (video)

«Με απατούσε γι αυτό τη σκότωσα αλλά το μετάνιωσα», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στον εισαγγελέα, ο 54χρονος καθ` ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της συζύγου του στο Ηράκλειο. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μετανιωμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 54χρονος που ομολόγησε χθες στους αστυνομικούς της ασφάλειας Ηρακλείου ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ την 33χρονη σύζυγό του μετά τη βραδινή τους έξοδο. Νωρίτερα είχε τοποθετήσει ένα καταγραφικό ήχου στο αυτοκίνητό της και επιβεβαίωσε τις υποψίες του ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Εκείνη του ζήτησε για μια ακόμα φορά να χωρίσουν και ο καβγάς δεν άργησε να οδηγήσει στη δολοφονία της.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ο 54χρονος πήρε 24ώρη προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Η δολοφονία έγινε με την κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε ο 54χρονος νόμιμα. Με τη σύζυγό του είχαν συχνές προστριβές ενώ οι γείτονες μαρτυρούν ότι εκείνη γινόταν συχνά θύμα βίας, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι μπήκαν στην μέση για να τους χωρίσουν. Κάτι τέτοιο πάντως, δεν επαληθεύεται, σύμφωνα με τη συνήγορό του.

Το τετράχρονο παιδί του ζευγαριού, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και βρισκόταν μέσα στο σπίτι κατά τη δολοφονία της μητέρας του, φιλοξενείται τώρα από την αδερφή του 54χρονου, στην οποία το πήγε ο ίδιος αμέσως μετά την πράξη του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Φ. Καλαθάκη

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ