Εκδηλώσεις σήμερα για τα Χριστούγεννα

Εκδηλώσεις σήμερα για τα Χριστούγεννα

Τρεις μουσικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων πραγματοποιούνται σήμερα από το δήμο Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι εκδηλώσεις γίνονται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Θεατρικό Σταθμό και στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλης» του δημοτικού κτιρίου Ανδρόγεω. Οι δύο πρώτες ξεκινούν στις 7.30 το βράδυ και η τρίτη μία ώρα αργότερα.

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου συναυλία έχει τίτλο: «Το ταξίδι στη μαγική γιορτή». Συμμετέχουν, τα Μουσικά Σύνολα, η Παιδική Χορωδία «Χορωδιακή Φωλιά», η χορωδία ενηλίκων «ARS NOVA», οι σχολές της Μονωδίας, της κιθάρας, του πιάνου και των κρουστών του Κλασσικού ωδείου Ηρακλείου.

Στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου θα δοθεί συναυλία Ξύλινων και Πνευστών Συνόλων του «Ωδείου των χρωμάτων».

Στην Αίθουσα «Μ. Καρέλλη» η εκδήλωση έχει τίτλο: «Αγαπημένη Φαληριώτισσα».  Ο Μιχάλης Καταπότης παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου.

Επίσης συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δράσεις και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.  Έτσι σήμερα στη βιβλιοθήκη από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 7 το βράδυ, τα Ξωτικά του Άη Βασίλη θα αναθέσουν «Μυστικές Αποστολές» με χριστουγεννιάτικο άρωμα, ενώ θα  πραγματοποιηθεί «Εργαστήρι Κατασκευών και Δημιουργικότητας».

 

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης