Samsung Galaxy M20: Προσιτό smartphone με αξιόλογες επιδόσεις και τεράστια μπαταρία

Techblog.gr

Ένα από τα προσιτά smartphones που προτείνει η Samsung Electronics για αυτές τις γιορτές, είναι το Galaxy M20 που έκανε πρόσφατα ντεμπούτο στην ελληνική αγορά και είναι ένα τίμιο smartphone στην κατηγορία τιμής 200 ευρώ αποτελώντας μία πολύ καλή επιλογή για χριστουγεννιάτικο δώρο. Πάμε να το δούμε μαζί.

Σχεδιασμός

Το Samsung Galaxy M20 δείχνει στιβαρό και είναι άνετο στο κράτημα. Η πλάτη από πλαστικό υλικό ίσως ξενίζει σε κάποιους, αλλά προσφέρει σιγουριά και κάνει το συγκεκριμένο smartphone κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Τα πιο ακριβά smartphones, ειδικά αυτά που έχουν γυάλινη πλάτη, φοβάσαι μην φθαρούν εύκολα.

Ο συνολικός σχεδιασμός του Samsung Galaxy M20 είναι ένα από τα δυνατά του σημεία. Τα λεπτά bezels και το Infinity-V του δίνουν μία πιο premium εμφάνιση. Επιπλέον, η γυαλιστερή πλάτη σε κάνει μερικές φορές να ξεχνάς το υλικό κατασκευής.

Οθόνη

Μιλώντας για ένα από τα δυνατά σημεία της συσκευής, η Samsung έχει προσθέσει μια μεγάλη οθόνη στο Galaxy M20. Το smartphone διαθέτει 6,3 ιντσών οθόνη Full HD+ Infinity-V με ανάλυση 1.080×2.340 pixels, αναλογία διαστάσεων 19.5:9 και πυκνότητα 409ppi.

Η αναλογία οθόνης προς το σώμα είναι περίπου 84%, οι συνολικές διαστάσεις του Samsung Galaxy M20 είναι 156,4×74,5×8,8 χιλιοστά και έχει βάρος 186 γραμμάρια. Οι γωνίες θέασης και η ακρίβεια των χρωμάτων είναι καλές, ειδικά για αυτό το εύρος τιμής. Συνολικά, η ποιότητα της οθόνης του Galaxy M20 είναι ένα από πιο δυνατά χαρακτηριστικά του.

Χαρακτηριστικά και επιδόσεις

Η Samsung λάνσαρε το Galaxy M20 ως ένα value for money smartphone ειδικά βελτιστοποιημένο για το online gaming. Στο εσωτερικό του θα βρούμε τον Exynos 7904 που είναι κατασκευασμένος σε διαδικασία 14nm. Ο επεξεργαστής διαθέτει δύο Cortex A73 χρονισμένους στα 1.8GHz και έξι Cortex A53 στα 1.6 GHz.

Το ενσωματωμένο LTE modem προσφέρει ταχύτητες λήψης έως 600Mbps. Επίσης, το Samsung Experience 9.5 UI που τρέχει το smartphone είναι πολύ ελαφρύ και προσφέρει μία εμπειρία χρήσης χωρίς κολλήματα. Επιπλέον, το Samsung Galaxy M20 θα αναβαθμιστεί σε Android 10.

Η εταιρεία διαθέτει στην Ελληνική αγορά την έκδοση με 4GB μνήμη RAM και 64GB χώρο αποθήκευσης. Επίσης, το Samsung Galaxy M20 υποστηρίζει επέκταση μνήμης έως 512GB μέσω microSD.

Κατά τα άλλα, το smartphone δέχεται δύο SIM, υποστηρίζει 4G VoLTE και διαθέτει κλασική θύρα ακουστικών. Το Galaxy M20 διαθέτει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και υποστηρίζει Face Unlock.

Συνολικά, είναι ένα smartphone που δεν παρουσιάζει κολλήματα και η απόδοση του θα ικανοποιήσει τον μέσο χρήστη, ή κάποιον που το θέλει για δεύτερη συσκευή. Πρόκειται για ένα smartphone που μπορεί να αγγίξει τα όρια του χωρίς πρόβλημα και όντως αντέχει να τρέξει άνετα το PUBG Mobile.

Κάμερα

Το Samsung Galaxy M20 έχει διπλή πίσω κάμερα. Ο κύριος αισθητήρας είναι στα 13MP με διάφραγμα f/1.9 και ο δευτερεύον είναι ultrawide στα 5MP με διάφραγμα f/2.2. Στο Infinity-V υπάρχει μία ευρυγώνια κάμερα 8MP με διάφραγμα f/2.0.

Οι κάμερες του Galaxy M20 αποδίδουν εξαιρετικά σε συνθήκες με καλό φωτισμό. Από την άλλη, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το τελικό αποτέλεσμα είναι επίσης ικανοποιητικό. Η βελτιστοποίηση σκηνής και το ΑΙ του επεξεργαστή τονίζουν ακόμα περισσότερο τα χρώματα των λήψεων, αυτόματα.

Συνολικά, η ποιότητα που αποδίδει η κάμερα είναι αντίστοιχη με αυτή που προσφέρουν όλα τα smartphones αυτής της κατηγορίας. Έχει αξιοπρεπή ακρίβεια στα χρώματα και ταχύτητα κλείστρου. Αν ενδιαφέρεστε για ένα smartphone που κάνει τη δουλειά του στις καθημερινές απλές σας λήψεις, τότε το Samsung Galaxy M20 είναι η ιδανική επιλογή.

Σε επίπεδο selfie, το συγκεκριμένο smartphone τα καταφέρνει μια χαρά να βγάζει αρκετά καλές selfies, ειδικά αν τις θέλουμε για τα social media.

Μπαταρία

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του Samsung Galaxy M20 είναι η μπαταρία του, η οποία έχει χωρητικότητα 5.000mAh και είναι η μεγαλύτερη που έχει προσθέσει ποτέ η εταιρεία σε smartphone της. Παράλληλα, ελάχιστα τηλέφωνα σε αυτή την κατηγορία τιμής έρχονται με τόσο μεγάλη μπαταρία.

Η Samsung έχει προσθέσει στο κουτί έναν φορτιστή 15W για γρήγορη φόρτιση. Με δέκα λεπτά φόρτισης, το Galaxy M20 αντέχει μέχρι 2 ώρες συνεχούς ομιλίας και έως 7 ώρες ασταμάτητη αναπαραγωγή μουσικής. Ενώ μία πλήρη φόρτιση εξασφαλίζει 29 ώρες ομιλίας και πάνω από 100 ώρες ασταμάτητης μουσικής εμπειρίας, ανάλογα βέβαια με τη χρήση.

Σύνοψη

Εάν θέλετε ένα αξιόπιστο smartphone για καθημερινή χρήση, με εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας και καλές επιδόσεις, από ένα μεγάλο εμπορικό σήμα, τότε το Samsung Galaxy M20 είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Επίσης, εάν ψάχνετε ένα προσιτό smartphone για να παίζετε με τις ώρες PUBG Mobile ή να το κάνετε δώρο σε κάποιον φίλο ή συγγενή, τότε το Galaxy M20 είναι ότι πρέπει. Το Samsung Galaxy M20 θα το βρείτε στις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών της χώρας με τιμή 199 ευρώ.

Θετικά

Σχεδιασμός
Οθόνη
Μπαταρία
Dual VoLTE
Υποστήριξη HD streaming
Δυνατότητα επέκτασης μνήμης
USB type-C και ταχυφόρτιση
Καλές επιδόσεις

Αρνητικά

Απόδοση κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
Απουσία LED ειδοποιήσεων

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,3 ιντσών οθόνη Full HD+ Infinity-V με ανάλυση 1080×2340 pixels, αναλογία διαστάσεων 19.5:9 και πυκνότητα 409ppi
Επεξεργαστής: Exynos 7904
Μνήμη RAM: 4GB
Αποθηκευτικός Χώρος: 64GB, υποστηρίζει επέκταση μνήμης έως 512GB μέσω microSD
Κάμερες: Διπλή 13MP, f/1.9 και ultrawide 5MP, f/2.2
Selfie: 8MP, f/2.0, HDR
Μπαταρία: 5.000mAh με γρήγορη φόρτιση 15W
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Sponsored by Samsung

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος