Αχ. Μπέος για Καραμπατζάκη: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Αχ. Μπέος για Καραμπατζάκη: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Την οριστική και αμετακίνητη θέση της δημοτικής αρχής για το έργο της Καραμπατζάκη, επανέλαβε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσονα Αποστολάκη σχολιάζοντας την προαναγγελία του για την αυριανή συνέντευξη τύπου με θέμα το έργο της Καραμπατζάκη, ενώ παράλληλα  προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ξεκινάει το έργο με τις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΜΒ που αφορά στα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης –  να σημειωθεί ότι στις 10 Μαρτίου εκδικάζεται η προσφυγή ακύρωσης του έργου στο ΣτΕ που κατάθεσε η Επιτροπή Δημοτών, όπως ενημέρωσε το συμβούλιο ο Ιάσονας Αποστολάκης.

Ο δήμαρχος προειδοποίησε, επίσης, ότι αν υποκινηθούν κινητοποιήσεις των «μπαχαλάκηδων» (όρος που χρησιμοποίησε ο κ. Μπέος για τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους) , που μετέτρεψαν το δρόμο σε αυλή του σπιτιού τους, εν όψει των εορτών, να ξέρουν ότι «θα κοκκινίσουν τα μάγουλά τους». Συνεχίζοντας ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε της αμετακίνητης θέσης κατασκευής του έργου της Καραμπατζάκη όπως αναγγέλθηκε, αιτιολογώντας τη θέση του αυτή στην εκλογική του νίκη, νίκη που του την έδωσε η πλειοψηφία των πολιτών και όχι οι μειοψηφίες. Είπε χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο έργο είναι επιθυμία των πολιτών του Βόλου και δέσμευση προεκλογική, η οποία υλοποιείται τώρα. Είναι αδιανόητο για δέκα οικογένειες να ταλαιπωρείται ο κόσμος. Υπογράμμισε και σημείωσε ο κ. Μπέος ότι με το έργο της Καραμπατζάκη θα προκύψει περισσότερο πράσινο και αυτό είναι δέσμευση, ότι δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά θα  το βοηθήσει. Το κυκλοφοριακό θα λυθεί όταν ολοκληρωθεί το έργου του περιφερειακού.

Χωρίς την μείζονα μειοψηφία η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Με δυο επιστολές της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δεδομένου ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί σε αυτή λόγω προγραμματισμένων εκλογών για τα όργανα του ΤΕΕ, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του συνδυασμού «Βόλος – Έξυπνη Πόλη Νάνσυ Καπούλα δεν παρέστη στη συνεδρίαση και έκανε γνωστή και την θέση της παράταξή της να μην  συμμετέχουν ούτε οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, διαμαρτυρόμενοι για την μη ικανοποίηση του αιτήματος αναβολής.

Συγκεκριμένα η κ. Καπούλα  ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης και ειδικότερα της ειδικής συνεδρίασης για τον ισολογισμό-απολογισμό 2019, επισημαίνοντας πως σήμερα δεν μπορούσε να παραστεί λόγω εσωτερικών εκλογών στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ για την ανάδειξη προέδρου. Στο αίτημα για την αναβολή του Συμβουλίου δεν έλαβε απάντηση και αποφάσισε να αποσύρει σύσσωμη την παράταξή της από την ειδική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μετείχαν οι σύμβουλοι στην ειδική συνεδρίαση και εμφανίστηκαν, λίγο αργότερα, στην κανονική συνεδρίαση, όπου στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν κρίσιμα θέματα.

Ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος χαρακτήρισε την κ. Καπούλα «κακομαθημένη», ενώ  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλάς χαρακτήρισε την απόφαση της  επικεφαλής της παράταξης Βόλος- Έξυπνη Πόλη ως  μαύρη σελίδα της  παράταξης, καθώς είναι αδιανόητο να αποσύρονται στο σύνολό τους τα μέλη της και να μην μετέχουν στις διαδικασίες, επειδή η Νάνσυ Καπούλα είχε εκλογές.

Λίγο αργότερα και ενώ είχε  ξεκίνησε η κανονική συνεδρίαση εμφανίστηκαν η κ. Βίκυ Μήτρου και οι κ.κ. Φάτσης, Ζάχος και Διαμαντένιας.

www.ert.gr

ertweb