Οι προκλήσεις για τον Μπόρις Τζόνσον μετά τη σαρωτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία (video)

Οι προκλήσεις για τον Μπόρις Τζόνσον μετά τη σαρωτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία (video)

Τους νέους βουλευτές των Τορίδων στην βορειοανατολική Αγγλία συνάντησε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του Βορρά, υπογραμμίζοντας ότι θα ανταποδώσει την ψήφο τους με την δέσμευση να κάνει πράξη τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ο «κόκκινος τείχος», τα παραδοσιακά προπύργια των Εργατικών, όπως Το Sedgefield , παλιά έδρα του Τόνι Μπλερ, αλλά και η περιοχή του Bishop Auckland που για πρώτη φορά από το 1931 αποκτά συντηρητικό βουλευτή μεταμόρφωσαν τον πολιτικό χάρτη της Βρετανίας.

Πρώτη πρόκληση για τον Βρετανό πρωθυπουργό να υλοποιήσει εγκαίρως το Brexit στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Επόμενος άμεσος στόχος η πολυσυζητημένη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου.

Αν και ίδιος δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα ζήτημα που δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει.

Το αγκάθι του backstop στην βόρεια Ιρλανδία για την αποφυγή σκληρών συνόρων επιβάλλει ιδιαίτερο χειρισμό από τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Την Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό, ενώ στις 19 Δεκεμβρίου ακολουθεί η ομιλία της Βασίλισσας, όπου ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το νομοθετικό χρονοδιάγραμμά του. Οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν Brexit. Η Βρετανία αλλάζει με χιλιάδες πολίτες να αντιδρούν στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η πρώτη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο του Λονδίνου με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «Μπόρις Τζόνσον: Δεν είναι ο πρωθυπουργός μου.»

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση/Νατάσα Καντζάβελου

www.ert.gr

Αλέκα Σταυροπούλου
image}

Αφήστε μια απάντηση