Πέρασαν από τη Βουλή η αναβάθμιση των F16, των αεροσκαφών τύπου ΜΙΡΑΖ, η προμήθεια τορπιλών

Πέρασαν από τη Βουλή η αναβάθμιση των F16, των αεροσκαφών τύπου ΜΙΡΑΖ, η προμήθεια τορπιλών

Η αναβάθμιση των F16, των αεροσκαφών τύπου ΜΙΡΑΖ, η προμήθεια τορπιλών πέρασαν από τη Βουλή και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία ανανεώνοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ελλήνων πιλότων στην εκπλήρωση της αποστολής τους, αλλά και γενικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν το νομοσχέδιο διαφώνησαν όμως με την τροπολογία που αφορούσε στον εθνικό συντονιστή για το μεταναστευτικό –προσφυγικό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απείλησε μάλιστα να αποχωρήσει, αλλά τελικά επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί αρχικά υπέρ του εγχειρήματος της αναβάθμισης των αεροσκαφών. Το ΚΚΕ -από το παρόν- ψήφισε κατά λόγω –όπως είπε -της τροπολογίας.

 

Οι αερομαχίες στην Ολομέλεια προέκυψαν από τις αιχμές που άφησε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος για τις απευθείας αναθέσεις έργων, αλλά και τις επιθέσεις που δέχθηκε το κόμμα του.

 

Ο Υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής αναχώρησε αμέσως για τον Έβρο, επανέλαβε τα πέντε συν ένα μέτρα της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα, τις μη κυβερνητικές Οργανώσεις, το άσυλο ,τις δομές ,τα ανταποδοτικά 500 εκατομμύρια για ανάσα στην τοπική κοινωνία και το σφράγισμα συνόρων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Λάμπρος Παναγιώτου

www.ert.gr

Αλέκα Σταυροπούλου