Μ. Κατρίνης: Το ν/σ «Ηρακλής», αφήνει εκτός χιλιάδες δανειολήπτες (audio)

Μ. Κατρίνης: Το ν/σ «Ηρακλής», αφήνει εκτός χιλιάδες δανειολήπτες (audio)

Σοβαρό κενό ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δανειοληπτών διαπιστώνει σε σχέση με το νομοσχέδιο «Ηρακλής» για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο Μιχάλης Κατρίνης, Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και τον Γιώργο Πίκουλα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την ανησυχία του για το αν η φιλοσοφία της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι οι πιέσεις προς τις τράπεζες ή πιέσεις για πλειστηριασμούς. Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι σε αυτό έγκειται και η διαφωνία του ΚΙΝΑΛ διότι δεν μπορεί να γίνει μία προσπάθεια και ορθώς γίνεται αλλά μόνο από την πλευρά του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα πρέπει να υπάρχει και η διάσταση των δανειοληπτών.
Ως Κίνημα Αλλαγής ο κ. Κατρίνης δήλωσε ότι κατατέθηκε μία τροπολογία με δύο σκέλη: το πρώτο είναι η παράταση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πραγματικά αδύναμους δανειολήπτες για ένα χρόνο και το δεύτερο είναι η δυνατότητα πριν μεταβιβαστούν τα δάνεια σε fundsνα δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να τα αγοράσω σε τέτοιο ποσοστό που θα είναι και προς το συμφέρον των τραπεζών και όχι μόνο των δανειοληπτών.
Στο θέμα των προσώπων που έχει προτείνει η κα. Γεννηματά για την Προεδρεία της Δημοκρατίας ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι «η πρόταση της κ. Γεννηματά και για τα τρία πρόσωπα σχετίζεται με την στάση του Κινήματος Αλλαγής ότι ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας πρέπει να προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς και της προοδευτικής παράταξης και ως εκ τούτου και τα τρία πρόσωπα, τα οποία ανέφερε η κα. Γεννηματά πέρα από το γεγονός ότι προέρχονται από το πολιτικό μας χώρο συνδυάζουν και το γεγονός ότι σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα διαχειρίστηκαν την τύχη της Ελλάδας με αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσίας πάντα προς όφελος των εθνικών συμφερόντων και βάζοντας πίσω το κομματικό συμφέρον». Επομένως σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη «διαθέτουν ένα εχέγγυο υψηλής πατριωτικής ευθύνης, το οποίο νομίζω ότι απαιτείται για το υψηλότερο αξίωμα, που είναι αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνδυάζουν την πολιτική καταβολή και την πολιτική στάση σε σχέση με τη συνέπεια τους απέναντι στη χώρα, την πατρίδα και το έθνος. «Νομίζω ότι είναι μία πρόταση που αφορά τρία κορυφαία στελέχη της παράταξης μας και αυτό δεν πρέπει να το απομονώσουμε μόνο ούτε πρέπει να το θεωρήσουμε μια προσπάθεια τακτικής».
Σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας ο κ. Κατρίνης δήλωσε ότι «είναι σημαντικό το αρραγές εθνικό μέτωπο και αυτό εκφράστηκε στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Η κινητικότητα όμως της Τουρκίας δεν είναι συνηθισμένη και θεωρούμε ότι θα πρέπει να συγκλιθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πρώτον για να εμπεδωθεί αυτό το αίσθημα ενότητας του αλλά και να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η χώρα μας είναι αδιαίρετη.

www.ert.gr

ertweb