Με καταδικαστικό προσχέδιο για την τουρκική παραβατικότητα ξεκινά το Συμβούλιο της Ε.Ε

Με καταδικαστικό προσχέδιο για την τουρκική παραβατικότητα ξεκινά το Συμβούλιο της Ε.Ε

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναφέρουν ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, για την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο είναι άκυρη και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, δικαιώνοντας την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, λίγο πριν αναχωρήσει για την βελγική πρωτεύουσα έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα λέγοντας ότι η ψύχραιμη στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται.

Στο σημερινό συμβούλιο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας σε όλες του τις διαστάσεις. Σταθερή επιλογή της κυβέρνησης είναι η διεθνοποίηση της τουρκικής παραβατικότητας και η πολιτική απομόνωση της Τουρκίας.

Το πρωί,ο κ. Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΕΛΚ. Θα έχει συνάντηση με το νέο πρόεδρό του, Ντόναλντ Τουσκ, με τον οποίο και θα συζητήσει για τις τουρκικές προκλήσεις.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο κ.Μητσοτακης αναμένεται να συναντηθεί και με το νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Λίβυο ομόλογό του, ο οποίος σε επιστολή του στον ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει άκυρο το μνημόνιο με την Τουρκία. Στη συνάντηση θα είναι παρών ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Η τουρκική παραβατικότητα στο Συμβούλιο της Ε.Ε – Ικανοποίηση στην Αθήνα αλλά και χαμηλοί τόνοι (video)

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης