Β. Κοντογουλίδης: Ιστορική στιγμή η αλλαγή του καταστατικού της ΕΣΗΕΜΘ

Β. Κοντογουλίδης: Ιστορική στιγμή η αλλαγή του καταστατικού της ΕΣΗΕΜΘ

« Είναι μια ιστορική μέρα για την ΕΣΗΕΜΘ γιατί μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις, επι της ουσίας διάλογο και πολύ μεγάλες προσπάθειες για σύνθεση όλων των απόψεων θέσαμε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης την αλλαγή του καταστατικού μας, αλλαγή η οποία εγκρίθηκε.» ανέφερε εμφανώς ικανοποιημένος ο κος Βασίλης Κοντουγουλίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής έκανε λόγο για μια αλλαγή που ανοίγει νέους «δρόμους» για την ΕΣΗΕΜΘ. «Ο μεγαλύτερος από αυτούς τους δρόμους είναι ότι θα υποδεχθούμε τα νέα μέλη μας που είναι οι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο, που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΜΘ λόγω του παλιού καταστατικού» τόνισε κάνοντας λόγο για υποχρέωση. «Ήταν υποχρέωση μας να δούμε αυτή τη βασική ανάγκη, που είναι ανάγκη των νέων ρόλων του επαγγέλματός μας και να ανοίξουμε την Ένωση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι επί σειρά ετών ασκούν δημοσιογραφία και δεν μπορούσαν να γίνουν μέλη της Ένωσης.» Ο κος Κοντογουλίδης μίλησε  για πάρα πολλούς δημοσιογράφους οι οποίοι μπήκαν στη δημοσιογραφία, πληρούσαν τις προϋποθέσεις, αλλά έπρεπε να είναι 35 χρονών, αλλιώς δεν μπορούσαν να γίνουν μέλη « κι αυτό το λύνουμε όπως και πολλά άλλα.»

Ο κος Κοντογουλίδης επανέλαβε εκ νέου ότι είναι πιο ιστορική στιγμή μετά και το πρώτο άνοιγμα που έγινε στο παρελθόν. «Τότε δεν μπορούσαν να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΜΘ οι εργαζόμενοι στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και επί του αείμνηστου του Δημήτρη Γουσίδη έγινε κι αυτό. Είναι η δεύτερη φορά που η Ένωση κάνει μια πολύ μεγάλη τομή.» τόνισε σημειώνοντας «Ελπίζω η επόμενη μέρα να είναι μια μέρα καλύτερη για το μέλλον της Ένωσης μας και το μελλόν μας.»
Φώτο: αρχείο ΕΡΤ ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου