ΕΔΕ για την αστυνομική βία στα Εξάρχεια (video)

ΕΔΕ για την αστυνομική βία στα Εξάρχεια (video)

Ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας ανέλαβε να διενεργήσει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο αρχηγός του σώματος για τα καταγγελόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Το σχετικό οπτικό και έντυπο υλικό, εστάλη από το αρχηγείο της αστυνομίας (ήδη από το Σάββατο) στο «Συνήγορο του Πολίτη».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του, σημειώνει η ΕΛΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζει πως όταν υπάρχουν περιστατικά εξευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας, η αστυνομία έχει τη δύναμη να τα αναδείξει και να τα αντιμετωπίσει.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει στο Facebook: «Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα

Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Σύριζα, Γιάννης Ραγκούσης, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η κυβέρνηση επιχείρησε να καθοδηγήσει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει από τον κ. Χρυσοχοΐδη να διαβιβάσει το υλικό στην Εισαγγελία.

Όπως αναφέρει: «Σήμερα, και σε πλήρη αντίφαση με τις χθεσινές της δηλώσεις, εξαναγκάστηκε να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για τα συγκεκριμένα γεγονότα αστυνομικής βίας».

Tο υπoυργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι Αστυνομία και κυβέρνηση σέβονται τη νομιμότητα και την εξασφαλίζουν απέναντι σε μειοψηφίες βίας, που άλλοι αναγορεύουν σε κίνημα νεολαίας.

Ρεπορτάζ: Nίκος Κουντούρης

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση