Σε γιορτινούς ρυθμούς τα Γιάννενα

Σε γιορτινούς ρυθμούς τα Γιάννενα

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και την πόλη να φοράει τα γιορτινά της, τα Γιάννενα υποδέχονται τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 18:30 με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου συνενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που εξελίσσεται σε εξωτερικούς χώρους αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο με σκοπό να προσφέρει μοναδικές γιορτινές στιγμές στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες.
Ο στολισμός της πόλης είναι σε εξέλιξη με στόχο φέτος να επεκταθεί σε περισσότερα σημεία και να καλύψει εμπορικά και ιστορικά σημεία των Ιωαννίνων. Θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του μήνα. Βασικό άξονα αποτελεί η κεντρική πλατεία. Ο δεύτερος άξονας για φέτος είναι το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, στο οποίο μετέχουν όλες οι δομές του Δήμου. Από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου ξεδιπλώνεται μία σειρά εκδηλώσεων που συνθέτουν το παραμύθι των Χριστουγέννων.

Ένας από τους στόχους του φετινού εορτασμού είναι να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της πόλης. Ο Δήμος, καλεί όλους τους χρήστες των social media (Γιαννιώτες και επισκέπτες), να δημοσιεύσουν φωτογραφίες με τα στολισμένα Ιωάννινα χρησιμοποιώντας το hashtag #ioanninaksana. Όσοι αναρτήσουν φωτογραφίες από τις στολισμένες γωνιές της πόλης, θα συμμετέχουν αυτόματα σε έναν social media διαγωνισμό. Η καλύτερη φωτογραφία θα επιλεγεί από Επιτροπή που θα συγκροτηθεί, θα βραβευτεί από το Δήμο και θα κοσμήσει το Δημαρχείο Ιωαννίνων.

www.ert.gr

Βασιλική Γκόρου