Σεντένο : Η Ελλάδα στέλνει θετικό μήνυμα στους επενδυτές

Στα θετικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα προκειμένου να πετύχει τις δεσμεύσεις της αναφέρεται η έκθεση της Κομισιόν. Υπάρχει καλή πρόοδος από την Ελλάδα. Προχωρά τις μεταρρυθμίσεις και επιτυγχάνει το στόχο του πλεονάσματος.

Αυτά είναι θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη στη χώρα, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο στη συνέντευξη Τύπου μετά το πράσινο φως στην εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Σεντένο τόνισε ότι προχωρά η εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ προς την Αθήνα αλλά και η μείωση των επιτοκίων σε συγκεκριμένα δάνεια του EFSF.

«Αυτό στέλνει στους επενδυτές θετικό μήνυμα ότι η Αθήνα διατηρεί την ιδιοκτησία του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε.

Ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η χώρα είναι σε δρόμο ανάκαμψης. Προφανώς οι προκλήσεις παραμένουν αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεσμευμένη να τις εκταμιεύσει σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είχε μια πολύ θετική συνάντηση την Τρίτη με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι δόθηκε το πράσινο φως στην εκταμίευση δεδομένης της δέσμευσης της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και για την επίτευξη των στόχων.

Βοηθούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τα 767 εκατ. ευρώ, σημείωσε, τονίζοντας ότι τα χρήματα θα εκταμιευτούν στις αρχές του επόμενου έτους, μετά και την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών (εγκρίσεις από τα κοινοβούλια).

Αφήστε μια απάντηση