Basketball Champions League: Νίκησε τη Νίμπουργκ, ελπίζει το Περιστέρι

Επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες για το Περιστέρι, που επιβλήθηκε με 75-65 της Νίμπουργκ για την 7η αγωνιστική του Basketball Champions League στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων βελτίωσε σε 4-3 το ρεκόρ της στον Γ΄ όμιλο της διοργάνωσης, ενώ υποχρέωσε τους Τσέχους αντιπάλους της στη δεύτερη ήττα τους.

Η προσήλωση στην άμυνα οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε 19 λάθη κι έκανε, εν τέλει, τη διαφορά για την επικράτηση της ελληνικής ομάδας, που διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πρωταγωνιστής της ομάδας του Νίκου Παπανικολόπουλου, που συνδύασε με νίκη και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον πάγκο του Περιστερίου, ήταν ο Γκρέι με 19 πόντους, ενώ οι Μορέιρα (12π., 10ρ.) και Μόουζες (8π., 11ρ.) «γέμισαν» τις ρακέτες.

Αγωνιστικά, το Περιστέρι κράτησε τη Νίμπουργκ στους 45 πόντους ύστερα από 30 λεπτά και αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας, καθώς επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεκινήσουν την τελευταία περίοδο στο +14 (59-45) και ουσιαστικά να μην απειληθούν ως το τέλος.

Αφήστε μια απάντηση