Κοζάνη: «Χριστούγεννα στο φως» οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου

Κοζάνη: «Χριστούγεννα στο φως» οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου

Την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019,  ξεκινά το εορταστικό πρόγραμμα για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Κοζάνης, με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, τη μεγάλη συναυλία Λιανού- Βαρδή και την «Λευκή Νύχτα», όπου τα εμπορικά καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά έως τις 12 το βραδύ με πολλές προσφορές και εκπτώσεις για το καταναλωτικό κοινό.

Με  στόχο την εξωστρέφεια του Δήμου, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κοζάνη και στα δημοτικά διαμερίσματα από τις 5 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019. Με  τίτλο Χριστούγεννα στο φως θα υπάρχουν καθημερινές εκδηλώσεις  στην κεντρική πλατεία και  σε γειτονιές της πόλης, στα Τοπικά  Διαμερίσματα ενώ δέντρο θα ανάψει  και στην Αιανή και τον Κρόκο, όπου θα πραγματοποιηθούν φεστιβάλ γευσιγνωσίας.

Το κόστος των εκδηλώσεων ανέρχεται στις 30χιλιάδες ευρώ περίπου με τους χορηγούς να καλύπτουν κατά το ήμισυ τα έξοδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όπως δήλωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, η Δημοτική Αρχή με τις διάσπαρτες καθημερινές εκδηλώσεις στοχεύει να αλλάξει τη ψυχολογία των πολιτών, μέσα από το εορταστικό κλίμα και παράλληλα  να τονώσει την τοπική αγορά, με την έλευση επισκεπτών και από γειτονικές πόλεις.

Στην συλλογική προσπάθεια και στις συντονισμένες ενέργειες για την κατάρτιση του εορταστικού προγράμματος αναφέρθηκαν,  οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Πολιτισμού Κώστας Κυριακίδης και Ελπίδα Κοεμτζίδου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από την πλευρά του ο Θανάσης Σβώλης εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στο εορταστικό δωδεκαήμερο και στην Λευκή Νύχτα αφού ευχαρίστησε για την συνεργασία το Δήμο Κοζάνης.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ, Γιάννης Τσιομπάνος, ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Γιάννης Μυροφορίδης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοζάνης, Γιάννης Γρηγοριάδης, καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Λευτέρης Γιοβανίδης, παρουσιάζοντας την παράσταση Χριστούγεννα ξανά του Μιχάλη Πιτένη που ανεβαίνει τις μέρες των Χριστουγέννων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Δέσποινα Αμαραντίδου