Η Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Mε μια όπερα σε συναυλιακή μορφή και μια χριστουγεννιάτικη συναυλία επιστρέφουν δυναμικά, τον φετινό Δεκέμβριο, οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο Γιώργος Πέτρου, στις 12 και 23 του μήνα, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Την πρώτη βραδιά, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στις 20:30, η Ορχήστρα, που έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες της, –πάντοτε υπό τον διεθνούς φήμης μαέστρο Γιώργο Πέτρου– υποδέχεται επί σκηνής ένα εκλεκτό καστ Ελλήνων και ξένων μονωδών στη συναυλιακή παρουσίαση σε όργανα εποχής της μπαρόκ όπερας Μαινόμενος Ορλάνδος του Αντόνιο Βιβάλντι.

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν: Nicholas Tamagna (Ορλάντο), Μαίρη-Έλεν Νέζη (Αλτσίνα), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Αντζέλικα), Sonja Runje (Μπρανταμάντε), DQ Lee (Ρουτζέρο), Μαρίτα Παπαρίζου (Μεντόρο) και Μάριος Σαραντίδης (Αστόλφο). Το διάσημο λυρικό έργο του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη ανεβαίνει στο Μέγαρο με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Προπαραμονή Χριστουγέννων, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής δίνουν ραντεβού με μικρούς και μεγάλους στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την ίδια ώρα (20:30) έχοντας στα αναλόγιά τους τρεις αγαπημένες παρτιτούρες: τη Φαντασία πάνω στο τραγούδι “Greensleeves” του Ραλφ Βον-Ουίλιαμς, Το καρναβάλι των ζώων του Καμίγ Σεν-Σανς και το μουσικό παραμύθι Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ, με αφηγητή τον Λάκη Λαζόπουλο.

 

Τιμές εισιτηρίων:

«Orlando furioso» | 12.12.2019

9€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+ ) ● 12€ ● 18€ ● 25€ ● 28€ ● 30€ ● 35€

«Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Το καρναβάλι των ζώων» | 23.12.2019

9€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+ ) ● 12€ ● 18€ ● 25€ ● 28€ ● 30€ ● 35€

Παιδικά εισιτήρια με 50% έκπτωση σε όλες τις ζώνες

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

Τηλ: 210 7282333

www.megaron.gr

www.ert.gr

Ραδιοτηλεόραση