Ανβίλ – ΑΕΚ 77-79

Η νίκη ήταν μονόδρομος για την ΑΕΚ, προκειμένου να κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας και να αποφύγει ενδεχόμενες περιπέτειες.

Απέναντί της η πρωταθλήτρια Πολωνίας (Ανβίλ), η οποία «καίγονταν» για τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης, διατηρώντας το αήττητο της έδρας.

Με αυτά τα δεδομένα, ήταν πρόδηλο ότι θα πάμε σε ντέρμπι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την «Ένωση» να φεύγει νικήτρια (77-79), με πρωταγωνιστή τον Γιόνας Ματσιούλις.

Ο Λιθουανός πέτυχε με κάρφωμα το καλάθι που έκανε τη διαφορά, ήταν αυτός που έβγαλε την άμυνα στον Ρότεν (θέλησε να εκμαιεύσει φάουλ στο κέντρο του γηπέδου κι έκανε μια τρύπα στο νερό) κι εκείνος που είχε δύο βολές (δύο δεύτερα πριν τη λήξη), αλλά αστόχησε, δίχως αυτό να κοστίσει στην ομάδα του.

Μαζί με τον Λάνγκφορντ μοιράστηκαν τη θέση του πρώτου σκόρερ, έχοντας συμπαράσταση από τον Σαντ Ρος, τον Στέφαν Γιάνκοβιτς και… κρυφό MVP τον Χάρη Γιαννόπουλο (4/4 τρίποντα).

Οι Πολωνοί είχαν ηγέτη τον Λέντο (25 πόντοι, 10 ριμπάουντ), πήραν πολύτιμες λύσεις από τον Φρεϊμάνις (γνωστός μας από την περσινή θητεία του στη Λήμνο), αλλά είχαν… μοιραίο παίκτη τον Ρότεν. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην επίθεση των δύο τελευταίων δευτερολέπτων, αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…

Η ΑΕΚ έφυγε με αποτέλεσμα, δίχως να μαγέψει, αλλά έχοντας πάρει την ουσία. Έπαιξε ο Τσάλμερς (2/10 σουτ), επιδερμική ήταν η παρουσία των ψηλών της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-36, 56-58, 77-79.

Αφήστε μια απάντηση