Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη του ΟΛΑ στο Burgas της Βουλγαρίας

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη  του ΟΛΑ στο Burgas της Βουλγαρίας

Επίσημη επίσκεψη στον λιμένα του Burgas στη Βουλγαρία πραγματοποίησαν πρόσφατα ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα, συνοδεία υπηρεσιακών στελεχών του ΟΛΑ ΑΕ.
Οι κ.κ Χατζημιχαήλ και Χατζηκωνσταντίνου πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με διευθυντικά στελέχη και port operators τόσο της αρχής του δημόσιου λιμένα, όσο και της ιδιωτικής εταιρίας BMF που διαχειρίζεται τις παραχωρήσεις του δυτικού τερματικού και του ανατολικού II, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Sailing across the Black Sea (SaBS) που υλοποιεί ως επικεφαλής εταίρος ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, με εταίρους τον αθλητικό-αλιευτικό όμιλο Glarus του Burgas και το Διεθνές Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Ανάλυσης (ICSRPA) από το Batumi της Γεωργίας.

«Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενισχύσουμε τις σχέσεις των δυο πόλεων ,αλλά και να συνεισφέρουμε σε αυτήν την γενικότερη διμερή προσπάθεια Ελλάδος-Βουλγαρίας αναφορικά με το ενεργειακό, τις οδικές και σιδηροδρομικές αρτηρίες,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Χατζημιχαήλ ,υπογραμμίζοντας πως «όλα αυτά μπορούν να αποβούν επωφελή για εμάς σε μια λογική αμοιβαίας ωφέλειας, αλλά στην δική μας περίπτωση το λιμάνι του Μπουργκάς μπορεί να προσδώσει στο δικό μας λιμάνι εκείνο το ειδικό ,στρατηγικό και οικονομικό βάθος τόσο στα βαλκάνια ,όσο και στην Ανατολική Ευρώπη.»

www.ert.gr

Όλγα Ορφανίδου