Οικονομία και τουρκική προκλητικότητα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (video)

Οικονομία και τουρκική προκλητικότητα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (video)

Στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ στο περιθώριο του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου
Ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν κοινά ενδιαφέροντα στην περιοχή και τόνισε ότι η χώρα του αποδίδει θετικό πρόσημο στις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη έναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας Τουρκίας –Λιβύης ο κ. Πάιατ διατύπωσε επιφυλάξεις.


Στις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταικούρας.
Η οικονομική πολιτική στον τομέα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα που αναγνωρίζονται διεθνώς, μόλις 130 μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα του 30ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας μας το 2019 θα είναι 2% και το 2020 θα αυξηθεί στο 2,8%, σε ετήσια βάση.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε τους πέντε κεντρικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα έδωσε έμφαση στα βασικά επιτεύγματα των πρώτων 130 ημερών της κυβέρνησης, που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πολιτικές με ταξικό πρόσημο, αλλά πολιτικές για όλους τους πολίτες, δίνοντας έμφαση στα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα.
Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί προς όφελος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας τον δημοσιονομικό χώρο. Πρόσθεσε ότι μεσοπρόθεσμος στόχος είναι οι επενδύσεις να πλησιάσουν το συντομότερο δυνατό τα προ κρίσεως επίπεδα.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης