Θηλυκή συμμορία ξάφριζε περαστικούς στο κέντρο των Αθηνών

Θηλυκή συμμορία η οποία αποτελούνταν από τέσσερα άτομα, τα τρία εκ των οποίων ήταν ανήλικα συνέλαβε η αστυνομία στην οδό Ερμού στην προσπάθειά τους να κλέψουν περαστικούς.

Οι νεαρές κοπέλες σύχναζαν σε τουριστικούς προορισμούς των Αθηνών και δια της μεθόδου της απασχόλησης κατάφεραν να παίρνουν από τα θύματα τους πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ΓΑΔΑ:

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες (2-12-2019) το μεσημέρι  στην οδό Ερμού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τέσσερις  (4) αλλοδαπές ηλικίας 14, 15, 17 και 18 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι ανωτέρω κατελήφθησαν τη στιγμή που απασχολούσαν τουρίστα, με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη που του επεδείκνυαν και παράλληλα επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό τσάντας πλάτης που έφερε.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (180) ευρώ, (4) κινητά τηλέφωνα και (3) χάρτες πόλης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι δράστιδες, από τριμήνου τουλάχιστον, δραστηριοποιούνταν σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας (εμπορικού-ιστορικού-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος)  και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν από πεζούς τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν (13) περιπτώσεις κλοπών κυρίως στις οδούς Ερμού, Μητροπόλεως, Αθηνάς, Αιόλου, στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στου Ψυρρή.

Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων, συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση