Ελένη Σταύρου: Για τις ομαδικές απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

Ως πρώην εργαζόμενη στον τραπεζικό τομέα για 31 χρόνια,

Ως πρώην εργαζόμενη στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, που υπήρξε και δικός μου εργοδότης μετά την προκλητική διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας το 2012 από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου,

Καταδικάζω έντονα την πρωτοφανή απόφαση της σημερινής Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να ρίξει στον καιάδα 24 πρώην συναδέλφους μου, που απασχολούνταν στην πρώην RBU, παρά τiς συνεχείς παρεμβάσεις της Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας – ΟΤΟΕ προς την Τράπεζα Πειραιώς για την τοποθέτηση όλων των υπαλλήλων της πρώην RBU (350 εργαζόμενοι) σε θέσεις εργασίας του Ομίλου.
Αντ’ αυτού, οι 24 υπάλληλοι της RBU έλαβαν χθες την απόλυσή τους και έτσι ανοίγουν οι ασκοί του αιόλου που είναι άγνωστο που θα οδηγήσουν, με τις ευλογίες της σημερινής δεξιάς Κυβέρνησης, που βεβαίως έχει ευθύνη.

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή της απόφασης ομαδικών απολύσεων τραπεζοϋπαλλήλων, που συμπίπτει με την δεξιά διακυβέρνηση και την πλημμελή προστασία των εργαζομένων.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται ομαδικές απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων, κάτι που δεν έγινε ποτέ ξανά στα 10 χρόνια της κρίσης.

Συνυπογράφω την έκκληση προς τη σημερινή Κυβέρνηση για προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Ζητώ από τη σημερινή Κυβέρνηση να παρέμβει για την ανάκληση των προκλητικών απολύσεων.

Είμαι και θα είμαι στο πλευρό των 24 απολυμένων της πρώην RBU.

Είμαι και θα είμαι στο πλευρό όλων των πρώην συναδέλφων μου και κάθε εργαζόμενου ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

Είμαι εδώ και παραμένω στη διάθεση των συναδέλφων μου πάντα, για οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη.

The following two tabs change content below.

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥ

Η Ελένη Σταύρου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Συντονίστρια του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και στις βουλευτικές εκλογές Ιουλίου 2019 ήταν Υποψήφια Βουλευτής Δυτικού Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής.

Αφήστε μια απάντηση